Fotbalistele revin pe teren. FC Universitatea joacă astăzi în ”Cupa României”

Fotbalistele revin pe teren. FC Universitatea joacă astăzi în ”Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE FC Universitatea, victorie în condiţii vitrege [detalii]


Pauza competiţională în fotbalul feminin românesc se încheie astăzi, când sunt programate şapte partide din optimile de finală ale "Cupei României". Formaţia gălăţeană FC Universitatea va juca, în deplasare, cu Selena Constanţa, de la ora 14.00.

Aflate pe locul 2 în campionat, fotbalistele Galaţiului au ambiţii mari şi în cealalată competiţie în care sunt angrenate, "Cupa României", unde în sezonul trecut au ajuns în semifinale. În faza anterioară, au trecut de Onix Rm. Sărat cu 9-1, meci disputat toamna trecută. Acum joacă pentru intrarea în sferturile de finală cu o altă echipă din prima ligă, Selena Constanţa, pe terenul acesteia din urmă. În turul campionatul, cele două formaţii s-au întâlnit tot la Constanţa, iar FC Universitatea a câştigat cu 2-1.

Achiziţie în stafful tehnic

Pentru a doua parte a sezonului, FC Universitatea ţinteşte menţinerea până la finalul campionatului pe loc de podium şi un parcurs lung în "Cupa României", iar pentru a-şi mări şansele de reuşită s-a decis fortificarea staffului tehnic cu experienţa lui Ionuţ Niculcea, antrenorul principal de la Sporting Lieşti venind la echipa feminină pe post de consilier tehnic, oferind un sprijin substanţial antrenorilor de la FC Universitatea, Alexandru Caracaş, Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu.

În ceea ce priveşte lotul, s-a luat o decizie firească în condiţiile randamentului foarte bun din tur, mizându-se pe aceleaşi jucătoare care au adus echipe pe locul al doilea în Liga I. Cu mari eforturi, s-a reuşit păstrarea tuturor fotbalistele, cu o singură excepţie, cea a portarului Natalia Munteanu. Acesta a dat curs unei oferte din Belarus, de la Dinamo Minsk, în condiţii financiare foarte bune, cu care clubul gălăţean nu a putut concura.

Astfel, lupta pentru medalii în campionat şi Cupă va continua să fie dusă de jucătoarele Georgiana Bobocea, Maria Stamate - care a refuzat în această iarnă o ofertă de la campioana Olimpia Cluj pentru a rămâne lângă actualele coechipiere, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, Olga Cuşinova, Andreea Surcică, Elena Ivan, Valentina Ivan, Monica Benţoiu, Cristina Cerescu, Irina Topal, Nicoleta Lepădatu, Lidia Moacă (căpitan), Alexandra Condrea, Tabita Croitoru şi Carmen Marcu.

Returul Ligii I va începe abia pe 14 martie, când FC Universitatea Galaţi va juca cu Luceafărul Filiaşi (locul 10), pe teren propriu. Pauza de două săptămâni de după meciul de astăzi este impusă de acţiuni ale echipelor naţionale, unde sunt convocate mai multe fotbaliste ale formaţiei gălăţene: Carmen Marcu - la naţionala de junioare under 19, Maria Stamate - la prima reprezentativă, Cristina Cerescu, Irina Topal şi Ana Arnăutu - la echipa naţională a Republicii Moldova.

 
Citit 1372 ori Ultima modificare Duminică, 01 Martie 2020 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.