Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

Suporter Club Oţelul Galaţi s-a trezit în octombrie amendată de FIFA şi obligată să plătească către doi jucători, pe care nu i-a avut niciodată, salariile restante din perioada în care aceştia au fost legitimaţi la falimentata FC Oţelul SA. Noul club gălăţean a făcut recurs, dar n-a avut câştig de cauză. Astfel, SC Oţelul este pe de o parte confirmată oficial ca fiind continuatoarea fostei campioanei, iar de cealalată este bună de plată către fotbaliştii neplătiţii de clubul distrus în timpul acţionariatului lui Dan Adamescu.

În luna octombrie a anului trecut, Suporter Club Oţelul a fost amendat cu 5.000 de franci elveţieni de către forul mondial şi somat să facă plata unor salarii restante, în total 23.000 de euro, către doi fotbalişti care au evoluat în trecut la Galaţi, dar la vechiul club, FC Oţelul SA: atacantul argentinian Diego Sevillano, care a jucat pentru FC Oţelul SA în doar şase meciuri, în sezonul 2013-2014, respectiv, „celebrul” atacant belgian Jeanvion Yulu-Matondo, şi el tot cu doar şase meciuri şi zero goluri pentru FC Oţelul, în sezonul 2014-2015.
SC Oţelul a făcut recurs la FIFA, sperând să nu fie asimilat vechiului club de către forul mondial, dar fără succes.
Cristian Munteanu, managerul general al SC Oţelul, a spus că această decizie are şi o parte bună, FIFA confirmându-i astfel în mod oficial că este continuatorul clubului falimentat. „Suntem fosta campioană a României. FIFA ne-a certificat ca fiind continuatoarea echipei ce lua titlul în 2011, sunt documente oficiale de la forul mondial. Din fericire, dar şi din păcate, pentru că am fost somaţi să plătim o sumă de bani importantă pentru noi către doi foşti jucători ai FC Oţelul, clubul intrat în faliment. Pentru că avem aceleaşi culori, am preluat trofeele vechiului club şi  jucăm pe acelaşi stadion, FIFA ne-a respins apelul şi a spus foarte clar că suntem continuatoarea echipei ce a jucat în Liga Campionilor, astfel că acum nimeni nu mai poate contesta asta”, a declarat Cristian Munteanu.
Managaerul general al SC Oţelul a precizat că în total ar fi de plată o sumă mult mai mare faţă de cea vehiculată iniţial, aproximativ 60.000 de euro, pentru că s-au calculat şi penalităţi pentru toţi aceşti ani care au trecut de când au depus jucătorii memorii. O variantă ar să se ajungă la o înţelegere cu avocaţii celor doi jucători, pentru a se face plata în rate. „FIFA ia astfel de decizii pentru că au fost multe cazuri de cluburi care intenţionat au intrat în faliment şi apoi au făcut altele, ca să scape de datorii. Prioritatea lor este ca jucătorii să fie plătiţi pentru ce au prestat. Pe de o parte au dreptate, dar tu mă pui să plătesc un contract din 2013, când eu m-am înfiinţat în 2016, în vară”, a mai adăugat Cristian Munteanu.

„Contabiliceşte, n-avem cum plăti”

Pe de altă parte, Cornel Moisescu, preşedinte al SC Oţelul, a spus că eventuala plată întâmpină şi probleme de legalitate. „Dacă ne pune să plătim, FIFA trebuie să găsească şi cadrul juridic pentru aşa ceva. Nu avem cum să înregistrăm în contabilitate o plată către persoane care nu au avut absolut nici o legătură cu asociaţia noastră, am fi în ilegalitate”, a menţionat Moisescu.
În ultimele luni, FIFA a mai avut decizii similare şi în cazuri asemănătoare ale altor cluburi româneşti, printre care actualul Rapid Bucureşti şi FC Universitatea Craiova 1948, clubul patronat de Adrian Mititelu, acesta din urmă având acum echipa pe primul loc în seria patra din Liga 3.
După 16 etape desfăşurate în acest sezon de Liga 3, SC Oţelul ocupă locul 6 în Seria 1, cu 30 de puncte, la cinci puncte în spatele Forestei Suceava, clasată pe poziţia a 2-a, şi la 12 de liderul Aerostar Bacău. Campionatul Ligii 3, la fel ca toate celelalte din sportul românesc, a fost suspendat din cauza COVID-19.

 
Citit 2083 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 21:09

3 comentarii

 • postat de Suporter FC Oțelul Galați Joi, 19 Martie 2020 00:10 5.12.151.*** Link la comentariu
  4
  5

  Afganistan, neuronul tău singuratic spune totul despre tine. Sper doar că nu toți suporterii sunt ca tine, adică cu atâtea clase cât are un vagon de tren. Îmi place că în inteligența ta cu coeficient unitar recunoști că actualul club este doar o clona, o copie ieftina și săracă a adevăratului Oțelul. Este, cum afirmi tu, doar un club al suporterilor și atât. Și este și bun de plată. Vorba ceea, 'la clubul sărac nici boii nu trage'.
  Ai înțeles ceva din ceea ce am scris?

  Raportează
 • postat de Afganistan Miercuri, 18 Martie 2020 20:57 109.166.128.*** Link la comentariu
  5
  4

  Bai suporterul lui peste, Oțelul este Otelul. Scutul ala sa ți-l bagi undeva.. Asta este Otelul suporterilor, Oțelul din Galati: SC Otelul Galați.

  Raportează
 • postat de Suporter FC Oțelul Galați Miercuri, 18 Martie 2020 17:01 5.12.151.*** Link la comentariu
  5
  5

  Amatorism mare la SC Oțelul Galați! Sunt mândri pentru că FIFA recunoaște că acest club este continuatorul adevăratului FC Otelul Galați. Pai dacă SC Oțelul Galați are toate actele că deține identitatea sportivă (nume, palmares, siglă) a lui FC Otelul Galați, atunci de ce trebuia să vină această confirmare de la FIFA ca cei din conducerea actualului club să răsufle ușurați? Și dacă au creat clubul actual din dragoste pentru FC Oțelul Galați, atunci de ce sunt în continuare 'Suporter Club' și de ce au altă siglă? Poate cineva din club să dea un răspuns pertinent? Există un singur club adevărat : FC Oțelul Galați. Iar sigla este cea cu scutul. Lumea gălățeană asta știe și asta iubește. Restul este o copie.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro