Lucian Bute, retragere în Canada din faţa Covid-19

Lucian Bute, retragere în Canada din faţa Covid-19
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţeanul Lucian Bute, cel mai titrat român din istoria boxului profesionist, şi-a întrerupt o vacanţă cu familia în Florida din cauza pandemiei de coronavirus şi a revenit la domiciliul său din Montreal, iar apoi nu a mai ieşit din casă de zece zile. Îşi planificase înființarea unui campus de pregătire a copiilor în mai multe sporturi, dar pandemia i-a dat planurile peste cap.

“Acum 10 zile eram în Florida, iar aici, în Quebec, era 61 de cazuri. Ne-am întors acasă, pentru că așa ne-au recomandat autoritățile, ne-am izolat, nu am ieșit deloc de 10 zile, dar între timp a crescut mult numărul de infectați, peste 4.000. Autoritățile spun că vârful va fi într-o săptămână sau două, când vor fi Paștele catolic și cel ortodox. Și noi suntem izolați, suntem în casă cu copiii, avem o anumită rutină, ne jucăm împreună, facem exerciții fizice, încercăm să trecem peste această pandemie”, a spus Lucian Bute, la Digi Sport.

Fostul campion mondial la categoria supermijlocie a povestit ce se întâmplă în Montreal în plină criză mondială. “Montreal e un oraș foarte turistic, astfel că viaţa oraşului este total schimbată. Sunt restricții foarte dure, toată lumea e izolată, cum am văzut și în România. Sunt restricții foarte exigente, pentru că trebuie să respectăm asta ca să oprim extinderea virusului. Noi suntem în izolare și respectăm izolarea. Așa mi se pare normal", a descries Bute

Amploarea luată de coronavirus i-a dat planurile de afaceri peste cap. “Aveam un proiect foarte bun, pe care planificam să îl fac în iulie, într-o sală de sport din Laval, unde proprietari sunt niște prieteni, români din Constanța. Aveam în plan să facem un campus, un fel de semicantonament pentru copii. În timpul vacanței, copiii să vină de la 8 dimineața până la 17, când părinții sunt la serviciu, și să facem mai multe activități sportive, natație, tenis, box. Dar din cauza acestui nenorocit de virus, a trebuit să anulăm și noi pentru că autoritățile au anulat totul”, a explicat celebrul stângaci din Pechea.

Se stabileşte în Canada

Lucian Bute a ajuns prima dată în Canada în 2003, acolo unde a primit şi cetăţenia, iar în ultimii ani a alternat perioadele trăite în Galaţi, cu cele din Canada. Planurile sale se leagă acum mai mult de Canada, unde a cam decis să se stabilească pe termen lung, în special pentru cei doi copii ai săi. "Decizia e oarecum luată, copiii mi s-au născut aici, eu sunt şi Canadian... În România e foarte greu. Urmăresc ce se întâmplă, familia mea e acolo, surorile mele, dar am discutat cu soția și am decis că e mai bine să rămânem aici. Am aproape 20 de ani de când am venit în Canada, m-am acomodat, lumea mă iubește și mă apreciază pentru ce am făcut, pentru ce am realizat, m-au adoptat, mă simt foarte bine. Deci, pentru moment, vom rămâne aici. Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar sunt convins că acum e mai bine să fiu aici pentru viitorul copiilor noștri", a precizat Bute.

În ultima perioadă, s-a implic mult în atragerea fetelor din Galaţi la handbal, sprijind un club care îi poartă numele: Olimpic Lucian Bute. 

Şi-a apărat centura de nouă ori

Lucian Bute, în vârstă de 40 de ani, este cel mai titrat român din istoria boxului profesionist. Stângaciul născut în comuna Pechea, care a impresionat printr-o tehnică impecabilă şi o viteză a execuţiilor deosebită, a boxat în 13 meciuri de titlu mondial, ceea ce nu a mai reușit niciun alt român.

Şi-a apărat centura IBF la categoria supermijlocie de nouă ori cu succes. A 10-a oară a fost învins prin KO de Carl Froch, după ce a insistat să lupte, deși avea o infecție la unul dintre degetele de la un picior și nu putea să se deplaseze bine.

În total, Bute a boxat în 37 de meciuri la profesioniști. A obținut 32 de victorii, dintre care 25 înainte de limită și a suferit 5 înfrângeri (două prin KO). Ultima sa partidă a disputat-o în 2017.

În decembrie 2014, în urma unui amplu sondaj al “Vieţii libere”, cititorii noștri l-au desemnat “Cel mai bun sportiv gălăţean al ultimului sfert de secol”.

EX FOTO: Lucian Bute, alături de soţie şi cei doi copii, la aniversarea împlinirii a 40 de ani

Citit 3097 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2020 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.