A murit Ionuț Popa, unul dintre cei mai charismatici antrenori de fotbal din România

A murit Ionuț Popa, unul dintre cei mai charismatici antrenori de fotbal din România
Ionuț Popa (Foto: prosport.ro)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ionuț Popa s-a stins din viață în această dimineață, la vârsta de doar 67 de ani, la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad, a informat publicația locală specialarad.ro. 

Internat în urmă cu două săptămâni, din cauza unui stop cardio-respirator, antrenorul Ionuț Popa nu și-a mai revenit din comă. Astăzi dimineață, Ionuț Popa a suferit un nou stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut resuscita.

Într-un interviu acordat pentru Pro Sport, în luna ianuarie, Ionuţ Popa a vorbit despre problemele de sănătate prin care trecea. „Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar…Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă. Departe de mine acest gând, dar nici eu nu ştiu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operaţia la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză... Sunt conştient că cei dragi trec prin clipe grele din cauza problemelor mele medicale, dar fotbalul a fost viaţa mea. Păcat că nu mai sunt în putere să lucrez. Le mulţumesc frumos tuturor celor care s-au gândit la mine, dar, acum, vă rog frumos să mă scuzaţi. Nu mai pot să vorbesc la telefon”, a spus Ionuţ Popa. 

În cariera sa, Ionuț Popa a antrenat echipe precum UTA Arad, Poli Iași, Jiul Petroșani, Dacia Mioveni, FC Bihor, Pâncota, ACS Poli, el fiind ultimul antrenor care a promovat echipa arădeană în Liga 1, în anul 2012.

Cine a fost Ionuț Popa

Născut pe 17 aprilie 1953, în județul Arad, la Pesac, Ionuț Popa și-a început aventura în fotbalul românesc pe post de jucător. A evoluat pentru Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

Ulterior s-a orientat spre cariera de antrenor, iar prima echipă condusă a fost Victoria Ineu. Mai apoi a lucrat la Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. Ionuț Popa a promovat UTA în Liga 1, în 2012, fiind ultimul tehnician care a reușit acest lucru. Apoi a mai antrenat FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Ultima experiență a lui Ionuț Popa în fotbalul românesc a fost la UTA, unde a ocupat funcția de director tehnic. A lucrat la "Bătrâna Doamnă" din aprilie 2018 până în iunie 2019. Ultimul meci oficial la care a participat Ionuț Popa a fost chiar împotriva formației ACS Poli Timișoara. UTA s-a impus cu 2-1, pe 9 martie 2019. De atunci, Ionuț Popa nu a mai fost prezent la niciun joc official, scrie digisport.ro.

Citit 2288 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.