Vălmărenii au început barajul de promovare cu un succes

Vălmărenii au început barajul de promovare cu un succes
Victorie în faţa reprezentantei judeţului Vrancea (Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Stadionul din Rm. Sărat a găzduit, sâmbătă, 1 august 2020, primul meci al turneului de baraj pentru promovarea în Liga  III-a de fotbal, în care sunt angrenate câştigătoarele campioantelor din trei judeţe: Galaţi, Vrancea şi Brăila.

În partida de debut s-au confruntat Avântul Valea Mărului şi Victoria Gugeşti, în care gălăţenilor li s-a opus gruparea vrânceană. Câştig de cauză a avut echipa noastră, care s-a dovedit superioară în joc, nelăsând să planeze niciun dubiu asupra învingătoarei.

Vălmărenii s-au văzut mai mult încă de la începutul jocului şi, după o acţiune a lui Perju, rămasă fără ecou pe tabela de scor, în minutul 30 a fost deschis scorul: Sorin Frunză - unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti ai acestui turneu - a pasat pe flancul stâng, până la Ignat, iar acesta a pătruns şi a înscris pe lângă portar. Cei din Gugeşti au avut o uşoară revenire, însă până la pauză nu s-a petrecut nimic deosebit. Şi la reluare, vrâncenii s-au aflat la cârma jocului pentru un sfert de ceas, însă, în min. 73, tabela a urcat la un scor liniştitor: 2-0; Andrei Frunză a fost autorul golului, după o pasă primită de la Blănaru. Opt minute mai târziu va fi stabilit scorul partidei, Victoria înscriind prin Bălosu, care a reluat în plasă un balon respins de Olaru. În final, putea fi 3-1, însă mingea şutată de Chiriac, din lovitură liberă, a fost respinsă de bară.

A arbitrat o brigadă constănţeană, cu Claudiu Marcu la centru.

Echipa învingătoare a jucat în formula: Olaru - Iancu, Morogan, Moise, Hilohe - Mohorîţă, Ignat, Chiriac, S. Frunză - Perju, A. Frunză. Au mai fost folosiţi: Blănaru, Tuiu şi Manea (antrenor Gheorghiţă Popa).

În încheierea acestor rânduri, iată opinia unui ziarist vrâncean, Petrică Butuc, de la Monitorul de Vrancea, martor al partidei: "Un joc specific de calificare, cu o echipă gălăţeană - Avântul - care şi-a asigurat succesul graţie unei prestaţii superioare a compartimentului mijlocaşilor. Gugeştenii, cu şapte jucători absenţi din cauza coronavirusului, ar fi putut realiza mai mult. Oricum, calificarea încă se joacă".

Mai sunt de disputat două jocuri: Sportul Chiscani - Victoria Gugeşti (5 august) şi, decisivul, Avântul Valea Mărului - Sportul Chiscani, programat pe 9 august.

Citit 1906 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 02:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.