Start ratat în noul sezon pentru Oțelul. ”Ne cerem scuze comunității gălățene”

Start ratat în noul sezon pentru Oțelul. ”Ne cerem scuze comunității gălățene”
Sursa foto: Sorin Pană
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Echipa lui Petre Grigoraș a dat greş în chiar prima etapă a noului sezon, pierzând, scor 0-1, pe terenul unei nou-promovate.

Deplasările la Râmnicu Sărat au devenit un fiasco pentru Oțelul în ultimii ani. După ce a pierdut, în urmă cu doi ani, pe același teren, cu același scor, 0-1, când se afla în lupta pentru promovare, Oțelul s-a încurcat din nou cu CSM Rm. Sărat. De această dată, nici jocul echipei nu a funcționat cum trebuie. În afară de Alin Nica, care a intrat la pauză și a reușit să creeze pericol constat în careul advers, ceilalți "oţelari" au părut deconectați de la jocul din prima etapă.

Ca urmare a eșecului suferit și a dezamăgirii create în rândul suporterilor, managerul general Cristian Munteanu a ieșit cu o declarație prin care își cere scuze față de comunitatea gălățeană pentru rezultatul înregistrat de Oțelul în prima rundă. "Avem datoria să ne cerem scuze comunității oțelare, suporterilor, orașului, pentru rezultatul înregistrat în etapa de debut a noului sezon. Considerăm că acest start de campionat nu este demn de așteptările pe care întreaga suflare roș-alb-albastră le are de la acest club, însă momentele grele au datoria de a ne motiva, de a ne uni și de a lupta sportiv cu și mai multă determinare", a spus Munteanu.

Antrenorul Petre Grigoraș a folosit următoarea formulă de echipă în partida de la Rm. Sărat: Dinu - Stancu, Sîrghi, Ghiocel, Popescu - Neagu, Cireș, Iani - Gavrilă, Matei, Petrache. Au mai intrat: Ursu, Ghinea, Nica, Cârjan și Dobre.

Start perfect pentru lieşteni

Sporting Lieşti, aflată la cel de-al optulea sezon în Liga a III-a, a avut un debut cât se poate de fericit. Lieştenii au avut o repriză, a doua, în care au jucat excelent, iar scorul final în confruntarea cu nou-promovata Sportul Chiscani a fost 5-2 (1-0) în favoarea echipei noastre. Oarecum echilibrat, mitanul întâi a adus doar un gol pe tabela de scor, marcat de fundaşul Manea. În următoarele 45 de minute, lieştenii s-au dus la 4-0, scor care nu a mai putut fi "întors". Marcatorii celorlalte puncte ale câştigătorilor: Al. Stan, Dănăilă, Zărnescu şi Grigoraş. Au fost şi alte oportunităţi, două dintre acestea având la bază punctul cu var: oaspeţii au ratat penaltiul prin Dragoş Voicu, iar cel al gazdelor a fost apărat de portarul Vădeanu. Învingătorii au jucat în formula: Vădeanu - I. Iancu, Voicu, Gâţă, Manea - Lupu, Mihu, Zărnescu, Al. Stan - Bandac, Dănăilă. După pauză au mai jucat: Bârlădeanu, Grigoraş, Ionuţ Constantinescu, Dima şi Andrei Călin. Următorul meci, Sporting - SC Făurei.

Avântul a resimţit emoţiile debutului  

Avântul Valea Mărului a avut o misiune extremă cu brăilenii de la Dacia Unirea, pretendenţi la promovare. După o primă repriză încheiată cu un scor alb, în care au avut câteva ocazii nefinalizate, oaspeţii au "prins" două şuturi de excepţie în mitanul al doilea, desprinzându-se decisiv. A mai venit şi o greşeală a defensivei gazdelor şi scorul final a fost 3-0 (0-0) în favoarea brăilenilor. De notat că, la 0-1, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă, executată de Ignat la vinclu, dar goalkeeperul advers a rezolvat favorabil. În penultimul minut, un jucător de la oaspeţi a primit al doilea galben şi, evident, pe cel roşu. În pofida înfrângerii, antrenorul gazdelor are încredere în elevi săi, fiind mulţumit de jocul arătat. "Unsprezecele" aliniat: Vlasie - G. Popa, Antofe, Moise, Hilohi - Iacob, Ignat - Murgoci, Drăgan, Afteni - Ţâmpău. Au mai jucat: Andrei Frunză, Blănaru şi V. Popa.

Citit 3308 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2020 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.