Cum vor cluburile de fotbal din Galați să se dezvolte

Cum vor cluburile de fotbal din Galați să se dezvolte
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Reprezentanții asociațiilor sportive din oraș s-au întâlnit pentru a pune la cale un plan comun de atragere de fonduri.

Rezultatele dezamăgitoare pe care echipa națională de fotbal a României le-a înregistrat în ultima vreme nu sunt deloc întâmplătoare, ci sunt ca urmare a lipsei de interes din partea tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic, încă de la baza acestuia, centrele de copii și juniori. Odată cu înființarea unei asociații sportive ce-i poartă numele, Universitatea "Danubius" a propus un grup de lucru alături de toți cei care reprezintă entități sportive la nivelul județului Galați și din regiune, pentru a găsi surse viabile de finanțare în vederea dezvoltării fenomenului. Astfel, la sediul universității a avut loc o discuție preliminară vizând acest aspect, la care au participat mai mulți reprezentanți ai cluburilor sportive din Galați, plus reprezentanți ai Asociației Județene de Fotbal. În cadrul acestei discuții s-a decis că unitatea tuturor cluburilor poate reprezenta un atu decisiv în dezvoltarea fotbalului juvenil. Conf. univ. dr. Andy Pușcă, alături de Marius Cosoreanu, președintele Asociației Clubul Sportiv Universitatea Danubius, și directorul Danubius International Business School - Alina Răileanu, au fost cei care au lansat inițiativa în fața invitaților.

”A fost o întâlnire de bun augur, important este că am găsit deschidere din partea tuturor celor care au participat. Scopul este unul comun, de a dezvolta pe cât posibil această ramură. Noi ne asumăm rolul complex de a oferi un mediu stabil pentru dezvoltarea tinerilor care își doresc să obțină cele mai înalte performanțe la nivel educațional și cel sportiv, în mediul universitar. Vor avea loc selecții de sportivi care să formeze echipa de fotbal a CSU Danubius, dar cel mai ambițios proiect pe care și-l asumă Universitatea Danubius este de a crea o bază sportivă la cele mai înalte standarde pentru sportivii universității și pentru copiii și juniorii practicanți de fotbal din municipiu și din județ”, a spus Marius Cosoreanu.

O sursă importantă de finanțare, conform organizatorilor, ar putea fi reprezentantă de fondurile europene viabile pentru astfel de proiecte, ce pot fi accesate cu sprijinul Danubius International Business School. 

Pandemia ține pe loc competițiile de juniori

În momentul de față, competițiile de fotbal juniori sunt încă suspendate, ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus din România. Doar echipele de juniori de la turneele de elită au început competiția, cu testele pentru depistarea Covid-19 în prealabil. Cel mai probabil, până în primăvara anului următor nu vor mai putea fi reluate competițiile oficiale pentru copii și juniori. Nici partea de antrenamente nu este una grozavă, pentru că sălile de sport și terenurile acoperite sunt momentan închise și interzic desfășurarea unor astfel de activități.

Citit 3922 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.