Coronavirusul afectează planurile CSU Belor

Coronavirusul afectează planurile CSU Belor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină a Galaţiului nu a putut participa la derbiul de clasament cu CS Medgidia, din cauza testărilor pozitive cu Covid-19, dar speră să aibă şase jucătoare disponibile pentru următorul meci de mâine.

Situaţia este inedită în Divizia A1 de volei feminin, acolo unde CSU Belor începuse destul de bine campionatul pentru o clasare între primele cinci echipe, ceea ce ar însemna participarea într-o competiţie europeană.

Aflată pe locul cinci în clasament, după şase runde disputate, CSU Belor avea programat, ieri seară, meciul cu CS Medgidia, echipa de pe locul 4, însă gruparea gălăţeană nu a efectuat deplasarea din cauza faptului că şapte dintre cele 12 jucătoare au fost testate pozitiv cu coronavirus, plus trei membri din stafful tehnic.

Astfel, gălăţencele vor pierde la masa verde partida cu rivala de clasament. În cadrul turneului ce se dispută la Medgidia, ar trebui ca CSU Belor să joace un al doilea meci, marţi, 1 decembrie, cu CSU Medicina Tg. Mureş, o altă formaţie lovită puternic de pandemie, cu aproape tot lotul testat pozitiv. Pentru a reuşi să puncteze în clasament, delegaţia CSU Belor trebuie să se prezinte la ora meciului cu minimum şase jucătoare valide pe foaia de joc, pentru a-şi adjudeca, la rândul ei, o victorie la „masa verde”.

Astfel, în cursul zilei de astăzi vor fi retestate cele şapte jucătoare testate pozitiv săptămâna trecută, în speranţa că cel puţin una va fi aptă pentru a face deplasarea. De menţionat faptul că toate cele şapte jucătoare testate pozitiv se simt bine şi nu prezintă simptome. În cazul în care niciuna dintre CSU Belor şi CSU Medicina Tg. Mureş nu se vor prezenta la ora partidei, ambele vor pierde jocul prin forfait.

Clujul, marea surpriză la Galaţi CSM Arcada a reuşit să câştige categoric, scor 3-0, meciul cu rivala tradiţională a primului eşalon masculin – Dinamo Bucureşti. ”Băieţii noştri au făcut o partidă bună, iar rezultatul a fost pe măsură”, a fost concluzia trasă după joc de antrenorul Sergiu Stancu.

Sâmbătă, în schimb, s-a înregistrat o mare surpriză. Echipa ”U” Cluj a răsturnat toate calculele hârtiei şi a depăşit-o pe Dinamo cu 3-0. Indiferent de problemele de lot pe care le are clubul bucureştean, succesul clujenilor constituie o surpriză de proporţii, ţinând cont şi de faptul că, în primul rând, la studenţi evoluează numai jucători autohtoni.

Un rezultat înregistrat în weekend care contează în configuraţia clasamentului final pentru lupta la vârf: Steaua – Craiova 3-2, după ce oltenii au condus cu 2-0.

Citit 1250 ori Ultima modificare Duminică, 29 Noiembrie 2020 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.