Liviu Antal, campion în Lituania: „La Galați am petrecut cele mai frumoase momente” (INTERVIU)

Liviu Antal, campion în Lituania: „La Galați am petrecut cele mai frumoase momente” (INTERVIU)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Unul dintre jucătorii care au făcut istorie pentru Oțelul a reușit să obțină performanțe majore şi cu gruparea lituaniană Zalgiris Vilnius.

Generația de aur a Oțelului, campioana și supercampioana din 2011, îl are pe Liviu Antal ca unul dintre jucătorii exponențiali ai acelei perioade. Antal (31 de ani) a reușit să facă istorie și în Lituania, unde a devenit cel mai bun marcator din istoria lui Zalgiris, a câștigat titlul de golgheter, plus toate cele trei trofee din plan intern, în cei trei ani petrecuți acolo. Cu toate acestea, Liviu Antal a rămas în continuare un susținător al Oțelului și urmărește activitatea echipei care momentan se află în Liga a III-a. Mai mult, Antal nu exclude o nouă perioadă la Oțelul pentru viitor.

- Cum a fost pentru tine sezonul recent încheiat în Lituania? Cum ești privit de cei de acolo?

- A fost un sezon greu și ciudat, dar, într-un final, s-a dovedit a fi frumos, pentru că am ajuns să câștig trofeul care îmi lipsea în Lituania, titlul de campion cu Zalgiris. A fost un an greu nu doar din perspectiva pandemiei, dar și prin  prisma faptului că am ratat startul de sezon. Mă bucur că am reușit să trec peste toate obstacolele și că am ajuns să îmi ajut echipa în drumul către titlul de campioană. Cu cei de acolo am o relație foarte bună. Am avut trei sezoane în care am câștigat tot ce se putea, Cupa Lituaniei, Supercupa, campionatul și titlul de golgheter. Plus că, dacă nu mă înșel, cred că am ajuns cel mai bun marcator din istoria clubului.

- Ce urmează pentru tine în carieră? Ți-ai dori să revii în România sau preferi să continui tot în străinătate?

- În momentul de față vreau doar să mă bucur de vacanță, de familie, de prieteni. Vom vedea ce îmi rezervă viitorul. E drept că iau în considerare orice variantă, inclusiv de a mă întoarce să joc în țară.

- Ești la curent cu ce se întâmplă la Oțelul? Ai fi tentat să te întorci și tu la Galați?

- Da, sunt la curent, am văzut că se bat pentru a promova în Liga a II-a. Mă bucur că unii jucători importanți, ca Neagu sau Sîrghi, plus antrenorul Grigoraș, s-au întors la Galați. Sper ca anul următor să îi văd în Liga a II-a. În momentul de față este greu să mă întorc la Oțelul, dar pentru viitor nu se știe, de ce nu? La Galați am petrecut cele mai frumoase momente.

- Având în vedere că Vali Crețu de la Maribor a fost convocat la Națională, crezi că ai putea și tu să faci parte din lotul României?

- Îmi doresc să ajung din nou în vizorul echipei naționale, dar fiecare antrenor are strategia sa, viziunea lui despre cum vrea să îi arate echipa. Dacă voi ajunge să fiu convocat, am să încerc să demonstrez că nu a fost o greșeală.

Citit 5877 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.