Eroul primei victorii a sezonului e campion național la juniori

Eroul primei victorii a sezonului e campion național la juniori
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

George Alexandru Vlad a făcut posibil, prin reușitele sale, să aducă primul succes al sezonului pentru echipa de baschet masculin a CSM Galați.

CSM Galați se află în fața unui noi proiect cu echipa de baschet, acolo unde a fost numit antrenor principal Florin Nini înaintea startului de sezon. După ce echipa a ratat la limită un succes important în fața celor de la SCM Timișoara, formație de top a Ligii Naționale, prima victorie a sezonului a venit cu CSM Tg. Jiu, scor 87 – 71, în cadrul primului turneu disputat la Oradea. Deși jocul părea la discreția gălățenilor după primele două sferturi, cei de la Tg. Jiu au echilibrat situația pe tabelă. Astfel, a fost nevoie ca tânărul George Alexandru Vlad (20 ani) să iasă la rampă și să reușească să înscrie pe bandă rulantă pentru ca soarta partidei să se îndrepte către o victorie a gălățenilor.

Smygle, așa cum i se zice printre colegi, a reușit un bilanț formidabil, mai ales pentru un jucător de vârsta sa, cu 26 de puncte, dintre care 18 de la distanță. A reușit șase aruncări de 3 puncte din cele opt încercate, iar în contul său și-a trecut și trei pase decisive. Astfel, la finalul jocului a și fost desemnat MVP-ul meciului.

”Îmi este greu să-mi evaluez jocul. Cert este că staff-ul tehnic, colegii de echipă, toți cei din echipă m-au ajutat foarte mult. Fără ei cu siguranță nu aș fi putut avea realizările acestea. Le mulțumesc foarte mult.”, a fost declarația tânărului jucător, la finalul partidei cu Tg. Jiu, din postura de ”omul meciului”.

 

Mutat la Galați pentru performanță

George Alexandru Vlad este din Târgoviște, însă de la nivelul junioratului, datorită calităților sale, a ajuns la un club din București, de unde a fost remarcat de către CSM Galați și adus pentru a clădi o structură a echipei formată din tineri jucători talentați. Cu toate că proiectul CSM-ului s-a mai împotmolit pe drum, Vlad a rămas la Galați, unde a reușit să-și treacă în cont și un titlu de campion al României, în 2019, cu echipa de Under 20 a clubului. Din păcate, din nucleul de bază al acelei echipe, doar el a mai rămas la Galați. Măciucă, Stan și Voinescu joacă la echipe de top din țară.

Un rol important în decizia tânărului baschetbalist de a veni la Galați l-au avut și părinții săi, care l-au susținut permanent în activitatea sportivă, dar, în același timp, și-au dorit ca acesta să își continue studiile. Astfel, George Alexandru Vlad este acum student în anul al doilea la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Dunărea de Jos.

Smygle, care va împlini 21 de ani în februarie, se află la al treilea an de contract cu CSM Galați. S-a remarcat prin vivacitatea de care a dat dovadă până acum de fiecare dată când s-a mizat pe el, iar modul său de a trăi partidele la intesitate maximă, indiferent de deznodământul din teren, demonstrează pasiunea sa pentru ceea ce face. Vlad are trecute în CV-ul său și selecții la loturile naționale de juniori.

Citit 1874 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2020 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.