”Universitarele”, clasare onorabilă, după un tur dificil

”Universitarele”, clasare onorabilă, după un tur dificil
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de fotbal Universitatea Galaţi a încheiat turul campionatului cu un bilanț bun, finalizat printr-o clasare între primele șase echipe, ce vor susține meciurile turneului play-off. O discuție pe această temă am purtat cu antrenorul GABRIEL CĂLINESCU.

- În acest sezon competițional foarte special, ați încheiat pe locul 6, după ce în competiția anterioară ați primit titlul onorific de vicecampioni. Cum a fost?

- Într-adevăr, un sezon special, foarte greu, marcat de pandemia de coronavirus. Din acest motiv am reușit să încropim destul de greu lotul de jucătoare. Am avut și câteva plecări de marcă, trei jucătoare de lot național, așa că prima parte a campionatului nu ne-a fost favorabilă în totalitate. Pe parcurs, însă, ne-am adunat, iar rezultatele celei de-a treia prezențe consecutivă în primul eșalon (după două în eșalonul secund) au fost pe măsura așteptărilor.

- Per total, bilanțul este unul care vă mulțumește?

- Îl putem considera astfel, întrucât obiectivul nostru a fost calificarea în turneul play-off. Chiar dacă am întâmpinat unele dificultăți în alcătuirea lotului, două jucătoare au ajuns la echipă în ultimele 4-5 etape, dar la final putem spune că avem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am prins locul 6, cu următoarea linie de clasament: 11 meciuri, 5 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri, 18 puncte și golaveraj 19-24. Cele mai favorabile rezultate au fost obținute la Arad și Prundu Bârgăului (în ambele 2-2, după ce am fost în avantaj), ca și victoria de la Reșița. La polul opus se află înfrângerile cu Clujul (prea severă) și cu Carmen București.

- Vă rog să le prezentăm pe fete, dar și stafful tehnic al FC Universitatea.

- Stafful este alcătuit din subsemnatul, Alexandru Caracaș, vicepreședinte și antrenor, Gheorghe Cucu, antrenor cu portarii, Ionuț Niculcea - consilier și David Asandei - director sportiv. Iată și numele jucătoarelor: Roxana Pazargic și Georgiana Bobocea (portari) - Alexandra Ivan, Nina Anca, Olga Zeziukina, Sandra Oprică, Nadia Petrovskaia, Nicoleta Lepădatu, Lidia Moacă, Irina Topal, Monica Bențoiu, Alexandra Hilohe, Valeria Postol, Alexandra Condrea, Valentina Ivan, Ana Arnăutu, Olivia Raquel, Andreea Surcică, Tabita Croitoru, Adelina Chiriac, debutată la doar 15 ani, Mihaela Rusen, Elena Ivan. Ultima a lipsit, dar este jucătoarea noastră și contăm pe ea. În ceea ce o privește pe portugheza Olivia Raquel, am reziliat contractul de comun acord.

- Cum se prezintă structura lotului și cine sunt marcatoarele?

- Realizatoarele celor 19 goluri au fost Valeria Postol, Monica Bențoiu și Ana Arnăutu - cu câte patru reușite, Lidia Moacă (3), Nina Anca (2), Tabita Croitoru și Alexandra Hilohe, câte unul. În lot am avut șase jucătoare străine: două ucrainence, trei moldovence și o portugheză. De asemenea, avem patru jucătoare de lot național: Bențoiu, în lotul României, plus trei în reprezentativa Republicii Moldova. Cum spuneam, lotul a suportat o reconstrucție, iar la finalul turului am ajuns la cel dorit, cu care vom continua și în partea a doua a Ligii I. Perioada de pregătire va începe pe 18 ianuarie, iar meciurile din play-off, care se vor disputa în sistem tur-retur, vor debuta pe 14 martie. Vor fi zece examene dificile, dar pe care dorim să le depășim cu o clasare cât mai onorabilă. În final, dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și le urăm tuturor un An Nou fericit și multă sănătate.

Citit 1630 ori Ultima modificare Luni, 28 Decembrie 2020 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.