VOLEI Turneul feminin de la Galați. „Ar fi fost prea frumos ca să fie adevărat”
Foto: Marian Calestru

VOLEI Turneul feminin de la Galați. „Ar fi fost prea frumos ca să fie adevărat”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primul meci al turneului gălățean dintre CSU Belor și Dinamo București ne-a oferit multe momente de echilibru ca și faze de calitate.

Oarecum surprinzător, gălățencele (locul 8 cu 19 puncte) au fost vioara întâi în primele două seturi. Pe primul l-au câștigat sub 20, iar pe al doilea l-au cedat la limită. În primul act, elevele antrenorului Bogdan Paul au jucat ca o echipă mare, fără să țină cont de diferența de puncte din clasament față de adversare (locul 3, cu 30 de puncte). Mai mult, diferența de prestație a fost în favoarea alor noastre. Iată concretizate aceste afirmații prin evoluția neverosimilă a scorului. Până la 7-7 au fost cinci egalități, iar de aici pe teren s-a văzut o singură echipă, cea a Galațiului, care a condus cu 10-7, 14-9, 18-13, 20-15 și 25-17.

Setul secund a fost echilibrat, cu foarte multe egalități pe tabelă. S-a mers cap la cap până la 15-15, a mai fost un 23-24, dar finalul a aparținut bucureștencelor, cu fosta jucătoare a Galațiului Nneka Oniekjevke, fiind adjudecat aproape de linia de sosire, 23-25.

Din păcate, iureșul din jocul studentelor s-a stins încet, încet, următoarele două acte fiind controlate de oaspete: 3-6, 6-10, 7-14, 12-22 și 13-25, în setul al treilea. Iar setul 4 a curs cu: 4-4, 10-11, 10-17, 21-25, la fluierul final.

Deși s-a pierdut acest meci, fetele noastre au rămas cu satisfacția dominării categorice a setului de început, pe care l-au câștigat sub 20, ca și replica din cel de-al doilea, în care le-au pus serios la treabă pe adversare.

Un al doilea succes în fața celor de la Dinamo ar fi fost prea frumos (amintim că în tur, CSU Belor a câștigat, scor 3-2, pe terenul bucureștencelor). Scorul final a fost 1-3 (25-17, 23-25, 13-25, 21-25).

”Am jucat două seturi foarte bine, iar în următoarele a ieșit în evidență potențialul de joc al celor două echipe. Am avut și neșansa de a nu putea folosi două dintre jucătoare – Andrea Lakovici, indisponibilă de mai multă vreme, pentru ca în ultimele zile să se accidenteze și Andreea Tămaș. Cu cele două în teren, poate că ar fi ieșit mai bine”, ne-a declarat antrenorul Bogdan Paul.

Iată sextetul nostru de start: Lara Vukasovici, Anamaria Berdilă, Borislava Saykova, Sorina Miclăuș, Jose Talita Do Nascimento, Mirela Shahpazova – Nikolina Bozicevici (libero). Au mai intrat: Adina Roșca, Elena Becheva și Violeta Stan.

Meciul a fost arbitrat de bucureștenii Bogdan Stoica și Cristian Cristea.

Ieri s-a jucat meciul dintre Dinamo și U Cluj, iar astăzi, de la ora 18,00, gălățencele de la CSU Belor își vor măsura forțele cu formația clujeană, situată pe locul 11 în clasament, cu doar 6 puncte.

Citit 1063 ori Ultima modificare Duminică, 07 Martie 2021 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.