Se reia Liga a III-a de FOTBAL. Sporting Liești țintește podiumul

Se reia Liga a III-a de FOTBAL. Sporting Liești țintește podiumul
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Doar o zi a mai rămas până la începerea returului Ligii a III-a de fotbal, care, după cum se știe, va debuta cu jocurile rundei secunde. Sporting Liești, una dintre grupările de tradiție din fotbalul nostru, și-a încheiat cu bine pregătirile, și-a conturat lotul de jucători și așteaptă cu încredere cele opt jocuri oficiale.

Jucătorii și stafful tehnic au folosit cu maximum de eficiență campania pregătirilor de iarnă. Au avut loc şi șapte jocuri de verificare, pentru atingerea unei omogenități corespunzătoare, în care lieştenii au realizat un golaveraj notabil: 19-9. Ceea ce înseamnă că echipa și-a făcut datoria pe plan ofensiv. Au fost patru partide în deplasare și trei pe teren propriu, în care s-au înregistrat următoarele rezultate: 5-0 cu Sportul Chiscani, 1-1 și 2-3 cu Sporting Juniorul Vaslui, 2-0 cu Viitorul Ianca, 0-2 cu CSM Rm. Sărat, 7-0 cu Viitorul Ianca și 3-3 cu CSM Galați.

Privit și din această perspectivă a jocurilor de verificare, se poate spune că obiectivul stabilit, acela de a obţine o clasare pe locurile 1-4 la finalul sezonului, poate fi realizat. Să specificăm faptul că Sporting Liești ocupă locul 6 momentan, cu 16 puncte, iar formaţia de pe locul 3 este la doar două puncte în față.

În campionat, Sporting are de susținut patru jocuri acasă: cu CSM Rm. Sărat, Avântul Valea Mărului, Viitorul Ianca și CSM Focșani şi tot patru în deplasare: la CS Făurei, CSM Bacău, Dacia Unirea Brăila și Oțelul. Foarte important este socotit primul meci, cel de mâine, cu echipa lui Bănel Nicoliță, formație cu care în tur Sporting a încheiat nedecis, scor 2-2, cu gol primit în prelungiri.

Șapte jucători noi în lot

În vacanța competițională de iarnă, au fost efectuate și șapte transferuri, în timp ce cinci jucători au luat calea altor echipe. Nou-veniții sunt: Maftei (gălățean de-al nostru, ultima dată la CSM Focșani), Mucuță (sosit de la Ianca), Chiriac (Valea Mărului), Țicămucă și Manău (Oțelul) și doi juniori, Ștefănescu și Grădinaru. Iată și numele celor rămași în lot: Vădeanu, A. Brăneț - Voicu, Manea, T. Năstase, Hodorogea, I. Iancu, Bucevschi - Munchiu, Moldoveanu, I. Constantinescu, Milea, Iftimie, Al. Stan - Grigoraș, Mihu, Zărnescu și A. Călin. Un lot echilibrat, cu mulți juniori.

Stafful tehnic este alcătuit din Ionuț Niculcea, antrenor principal, asistat de Cristi Brăneț, iar clubul este sprijinit îndeaproape de Primăria Liești, dar și de către acționarii Maricel Scarlat și Valentin Susanu. Președintele clubului, Dorinel Matei, are deplină încredere în jucători, care sunt capabili de o poziționare cât mai onorabilă în clasament. De asemenea, oficialul își maniferstă încrederea într-o prestație cât mai corectă a arbitrilor.

Citit 1329 ori Ultima modificare Joi, 11 Martie 2021 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.