Oțelul a rămas fără antrenor. Mesajul de despărțire al lui Petre Grigoraș

Oțelul a rămas fără antrenor. Mesajul de despărțire al lui Petre Grigoraș
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Formația gălățeană a rămas fără antrenor, după ce a ratat obiectivul de a promova în liga secundă, ca urmare a eșecului în fața celor de la Dacia Unirea Brăila, 1-2 la general.

După un sezon destul de agitat, cu gânduri mari de promovare, se anunță o vară și mai agitată la Oțelul, pentru că trebuie aproape totul pornit de la zero. Dacă situația la nivelul conducerii executive este încă incertă, la nivelul staffului tehnic este clar că gruparea gălățeană a rămas fără antrenor. Lui Petre Grigoraș i-a expirat înțelegerea odată cu ratarea obiectivului, iar șansele ca acesta să mai rămână sunt foarte mici.
Mai mult, tehnicianul le-a transmis deja un mesaj de despărțire jucătorilor.
”Vă mulțumesc pentru tot! Poate pentru unii am fost nou, pentru alții mai învechit. Mi-am dorit foarte mult și regret că nu am reușit mai mult. Poate pe unii i-am dezavantajat, dar nu am avut nicio intenție să fac asta. Întotdeauna binele echipei a primat. Nu am vrut decât să fie bine pentru grup. Mă bucur că am avut parte de caractere deosebite. Vă urez baftă multă în continuare! Salutări vouă și familiilor voastre”, a fost mesajul trimis de către Petre Grigoraș pentru jucătorii pe care i-a antrenat în sezonul recent încheiat. 
Oțelul a ratat promovarea, după ce a ajuns în finala barajului de promovare și a cedat, scor 2-1 la general, cu Dacia Unirea Brăila. A fost al treilea mandat al lui Petre Grigoraș la Galați, după ce a mai condus echipa cu succes în perioada 2006-2009, iar apoi a revenit în 2013 pentru un retur de campionat. Petre Grigoraș face parte din cele 50 de legende ale clubului, ca urmare a proiectului 50 de ani, 50 de legende și este cuprins în cartea lansată de fanii clubului cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înființare, în 2014. 

Suporterii vor demisia conducerii executive

Cu toate că președintele Cornel Moisescu și-a exprimat intenția de a renunța la funcția de președinte, suporterii Oțelului din grupul Ultras, care formează galeria echipei, au emis un comunicat oficial prin care a solicitat public demiterea lui Iulian Apostol și Cristian Munteanu, cei din conducerea executivă. Mai mult, ultrașii și-au îndreptat acuzele față de Petre Grigoraș, antrenorul echipei, dar și față de mai mulți jucători, printre care ținta principală a fost Cristian Sîrghi.
”Ultras Galați își dorește să își exprime public nemulțumirea și indignarea față de situația jenantă în care a fost adus clubul nostru drag, Oțelul Galați”, așa începe comunicatul, care apoi îi acuză pe cei mai sus menționați. 
Momentan niciunul dintre cei doi din conducerea executivă nu a oferit vreo declarație publică referitoare la situația lor de viitor în cadrul clubului.

Citit 4094 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 00:40

7 comentarii

 • postat de comunismul
  Joi, 03 Iunie 2021 16:41
  5.13.154.***
  cu tot respectul pentru petre grigoras! e antrenor bun! chiar daca nu a castigat nimic la viata lui! dar jucatorii astia sunt varza! jucatori de maidan! nu profesionisti! fac pariu ca nici unul din astia nu a jucat vreodata in liga 1! si nu ma refer aici la paun, neagu, stoian, gavrila! ceilalti! aia saracii au jucat in viata lor numai in liga 2 sau 3! atat! si oricum nu sunt buni de nimic! plimba mingea aia, dintr-o parte in alta asa! da-o dracului de viata, ca asta nu e fotbal! e circ! nu stiu, n-am sa inteleg niciodata de ce joaca asa! cand vrei sa castigi, trebuie sa te mobilizezi! nu sa stai capra in fata altuia! dar ce vrei, asta e fotbalul romanesc! se compara cu ce este in afara! la cluburi mari! cu vedete mari!
  0
  1
  Raportează
 • postat de S.
  Joi, 03 Iunie 2021 11:47
  5.13.235.***
  Nu o mai dați în curul lui Grig... Petre Grigoraș a lucrat cu ce a avut, cu ce i s-a pus la dispoziție... Ce dracu vroiați să facă mai mult...să intre el în teren?
  Iar cu Neagu, s-a întâmplat dom'le, ce el a vrut asta...nu. Se mai întâmplă și la case mai mari.

  Din punctul meu de vedere Conducerea a fost de vină, acolo Munteanu și Apostol părând mai mult interesați de imaginea lor, fără prea mult talent/cunoștințe în a conduce un club. Și poate că nici ei nu poartă vina din acei 100%. Ei au crezut că a conduce un club se bazează mai mult pe noroc, norocul de a le ieși lor în cale din cer, din senin jucători cu drag de Oțelul, jucători cu drag(foame) de performanță, de promovare, de renaștere pe baze solide a unui club. Cât despre acel om Moisescu, nu-l cunosc deloc așa că nu-i voi reproșa nimic, nu voi arunca lături în acea persoană, doar de dragul de a spurca sau doar de dragul de a mă comporta ca un babuin fără minte.
  Cine consideră că poate face o treabă (mai) bună îl rugăm, îi rugăm să facă un pas în față și să se implice. SE ȘTIA DE LA ÎNCEPUT CĂ VA FI GREU, așa că nu renunțați acum. Schimbăm conducerea și poate alții, cei noi vor avea ochiul mai bine format, dar și menirea de a conduce CU DRAG, DE MUNCĂ un club de fotbal.
  Asta e, mergem mai departe...asta dacă (mai) vreți să mergem mai departe cu acest club pe care toți pretindem(în felul nostru) că-l iubim și că-l vrem crescut frumos și mai ales sănătos.
  Trebuie dăruire(mult mai multă), suflet atât la conducere, cât mai ales în teren. Cine consideră că se putea mai mult, atunci îi rugăm să-și îmbrace echipamentul și să intre el/ei în teren să ne arate/demonstreze sau să-și îmbrace sacoul și să ne conducă.

  Și eu sunt extrem de dezamăgit, dar trebuie să facem cu toții concesii și să mai lăsăm de la noi, să mai cedăm din supărare, din frustrare, din ambiția negativistă proprie și să încercăm a găsi o rezolvare la comun pentru problema acestui club...asta pentru binele clubului. Să vedem ce dracu au alții în plus/diferit pe la alte cluburi care au reușit și au promovat, ce au răzbit și să translatăm la noi. Putem face/reuși mai mult dacă ne implicăm toți ca "o familie" ca grup unit) așa cum ne-a tot plăcut să ne lăudăm noi (ca și societate oțelară) în lume, tocmai de la vechile generații ale clubului până mai ieri.
  Știți doar că întotdeauna la Oțelul nu a fost vorba de putere financiară, de forța individuală ci de unitatea(atmosfera familială creată) de grup.
  Haideți să răzbim...
  Căutați cu toții soluții/rezolvări...de dragul OȚELULUI(de GALAȚI).

  M-am cam tot săturat de căutat și de găsit vinovați(asta e doar mentalitatea neputinței și a neputinciosului). Să căutăm rezolvări.

  Și succesele vor veni.
  0
  2
  Raportează
 • postat de S.
  Joi, 03 Iunie 2021 07:38
  46.97.176.***
  Nu o mai dați în curul lui Grig... Petre Grigoraș a lucrat cu ce a avut, cu ce i s-a pus la dispoziție... Ce dracu vroiați să facă mai mult...să intre el în teren?
  Iar cu Neagu, s-a întâmplat dom'le, ce el a vrut asta...nu. Se mai întâmplă și ls case mai mari.

  Din punctul meu de vedere Conducrrea a fost de vină, acolo Munteanu și Apostol părând msi mult interesați de imaginea lor, fără prea mult talent/cunoștințe în a conduce un club. Și poate că nici ei nu poartă vina din acei 100%. Ei au crezut că a conduce un club se bazează mai mult pe noroc, norocul de a le ieși lor în cale din cer, din senin jucători cu drag de Oțelul, jucători cu drag(foame) de performanță, de promovare, de renaștere pe baze solide a unui club. Cât despre acel om Moisescu, nu-l cunosc deloc așa că nugi voi reproșa nimic, nu voi arunca lături în acea persoană, doar de dragul de a spurca sau doar de dragul de s mă comporta ca un babuin fără minte.
  Cine consideră că poate face o treabă (mai) bună îl rugăm, îi rugăm să facă un pas în față și să se implice. SE ȘTIA DE LA ÎNCEPUT CĂ VA FI GREU, așa că nu renunțați acum. Schimbăm conducerea și poate alții, cei noi vor avea ochiul mai bine format, dar și menirea de a conduce CU DRAG DE MUNCĂ un club de fotbal.
  Asta e,mergem mai departe...asta dacă (mai) vreți să mergem mai departe cu acest club pe care toți pretindem(în felul nostru) că-l iubim și că-l vrem crescut frumos și mai ales sănătos.
  Trebuie dăruire(mult mai multă), suflet atât la conducere, cât mai ales în teren. Cine consideră că se putea mai mult, atunci îi rugăm să-și îmbrace echipamentul și să intre el în teren să ne arate/demonstreze sau să-și îmbrace sacoul și să ne conducă.

  Și eu sunt extrem de dezamăgit, dar trebuie să facem cu toții concesii și să msi lăsăm de la noi, să mai cedăm din supărare, din frustrare, din ambiția proprie și să încercăm a găsi o rezolvare la comun pentru problema acestui club...asta pentru binele clubului. Să vedem ce dracu au alții în plus/diferit pe la alte cluburi ce au promovst, ce au răzbit și să translatăm la noi. Putem face/reuși mai mult dacă ne implicăm toți ca "o familie" kca grup unit) așa cum ne-a tot plăcut să ne lăudăm noi în lume, tocmai de la vechile generații ale clubului până mai ieri.
  Știți doar că întotdeauna la Oțelul nu a fost vorba de putere financiară, de forța individuală ci de unitatea(atmosfera familială creată) de grup.
  Haideți să răzbim...
  Căutați cu toții soluții/rezolvări...de dragul OȚELULUI(de GALAȚI).

  M-am cam tot săturat de căutat și de găsit vinovați(asta e doar mentalitatea neputinței și a neputinciosului). Să căutăm rezolvări.

  Și succesele vor veni.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mario
  Miercuri, 02 Iunie 2021 11:52
  89.137.138.***
  S a văzut cât fotbal știu tinerii jucători, farcas,raducan,dobre,cireș,etc sunt vai de capul lor și mai sunt și alții ca ei,n ai timp de reconstrucție cu din ăștia, că numai în liga a 3 o să rămână,ai nevoie de jucatori cu experienta,dar o parte din cei de acum să dispară și aduși jucători care vor să câștige niște bani,dar să facă și performanță, iar conducerea nu știu câta vina au,poate tb să ajungă alții, habar n am,dacă se schimbă ceva,dar în teren joacă jucătorii, nu conducătorii și dacă vor fi ca lesinatii ăștia de acum,mai degrabă să rămână în liga a 3 și cu asta basta
  4
  1
  Raportează
 • postat de fortza Otelul
  Miercuri, 02 Iunie 2021 07:46
  84.243.108.***
  Grigoras a lucrat cu ce i s-a pus la dispozitie; nu poti face gem din rosii si nici bulion din pere. Dar multi dintre ULTRASI nu vor intelege acest lucru pentru ca este nevoie de mai mult de atat pentru a performa.
  Este nevoie de lot, sa fim seriosi, Otelul are un lot de Liga a 4a, iar noi ii vrem in Liga a 2a cu sanse sa se bata la promovarea in Prima Liga; este nevoie de bani pentru a putea plati jucatorii care vin sa faca performanta; este nevoie de rabdare, noi nu suntem STEAUA sau RAPID sa crestem intr-un an cat altii in 10.
  Apoi se pune problema de sustinerea pe care o primesti de la Federatie, pentru care este nevoie de oameni care sa o negocieze, si aici nu este vorba de a mitui pe cineva, ci de a convinge cat se poate de legal ca Otelul este un club de traditiei in fotbalul romanesc, un club care a fost distrus din interior de ambitiile unor oameni fara caracter.
  Nu in ultimul rand, este nevoie sa fim langa echipa, la bine si la greu.
  Daca ii dam pe toti afara voi, ULTRASII credeti ca mai gasiti pe cineva care sa-si doreasca sa antreneze sub presiunea rezultatelor? Cine suntem noi? FCSB? Cine suntem noi? Nepotii lui Gigi Becali???
  11
  30
  Raportează
 • postat de Orașul de la Dunăre
  Miercuri, 02 Iunie 2021 06:59
  185.53.199.***
  În primul rând îi mulțumesc lui Grig pentru tot ce a făcut la Oțelul, mai ales intre 2006 și 2009. Asemenea momente nu vor putea fi uitate niciodată și nimeni nu va putea șterge din momente acele vremuri. Prezentul din păcate a fost dezamăgitor. Poate că s-a schimbat din cauza problemelor de sănătate avute în trecut, poate că nu a reușit să țină pasul cu schimbările din fotbalul de astăzi. Însă locul în galeria antrenorilor care au făcut performanțe la Oțelul nu i-l putem lua. Drum bun, Grig, sănătate și fericire îți doresc!
  În privința celorlalte demisii consider că sunt binevenite, deși tardive. Nu intru in detalii despre cum s-au cheltuit sume importante de la club, m-aș întrista prea mult. Însă o conducere cerebrală nu stă cu mâna întinsă la primărie că să își asigure bugetul. Pentru o echipa de liga a 3-a consider că am primit suficient sprijin financiar în ultimii 2-3 ani. Conducerea trebuia să găsească și alte soluții și să țină cont că orice sumă contează. Prin acțiunile lor doar au îndepărtat mulți suporteri și potențiali sponsori. Chiar și așa, situația din acest sezon a fost extrem de favorabilă promovării. Eșecul este în primul rând al conducerii. Alții, cu buget net inferior, fără sprijin real, datorii mai mari la jucători și cu mult mai puțini suporteri au reușit să promoveze. Asta spune totul.
  Acum e momentul să încercăm să repunem clubul pe picioare. E nevoie de oameni care chiar se pricep la fotbal, foști oțelari și nu numai. Un nucleu de fotbaliști avem, dar trebuie să fim atenți și pe cine păstrăm. Foarte important este să ne mișcăm foarte repede, până nu ne trezim că mai rămâne doar nea Gică la club. Hai Oțelule!
  4
  36
  Raportează
 • postat de tincuta
  Miercuri, 02 Iunie 2021 00:27
  92.85.145.***
  E foarte usor sa arunci cu pietre in cei care au muncit pe branci ca aceasta echipa sa supravetuiasca, mare pacat pentru munca depusa si e mai mare pacat pentru ca au fost unii jucatori care nu au inteles eforturile depuse. Daca Moisescu nu ramane atunci se alege praful de tot si de toate si e mare pacat. Grigoras si Apostol e bine ca au plecat, mai trebuie sa isi faca bagajele si veteranii echipei, cei cu aere de campioni. La echipa sa vina tinerii jucatori si sa demonstreze ca stiu fotbal si pot accede in liga a doua. Rugam Primaria Municipiului Galati sa intervina si sa ii propuna lui Moisescu un buget consistent si sa inceapa reconstructia. Haideti sa renastem din propria cenusa.
  30
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.