Zestre bogată la Iași – gălățenii, 21 de medalii

Zestre bogată la Iași – gălățenii, 21 de medalii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zeci de echipe din întreaga țară s-au întâlnit la Iași în Campionatul Național de șah pe echipe de copii și juniori. Timp de mai bine de o săptămână practicanții sportului minții s-au întrecut în partide de șah clasic, șah rapid și blitz. Galațiul a fost prezent cu un mare număr de echipe, de la Under 8 până la Under 20, de la ACS Smart, CS Municipal și Șah Club. Strădaniile acestora au fost pe deplin răsplătite cu o sumedenie de medalii, semn că șahul gălățean duce mai departe îndelungata tradiție de zeci de ani. 

În fruntea listei performerilor s-au înscris jucătorii de la ACS Smart (antrenor Lucian Gâlea). La șahul clasic aceștia au încheiat de două ori pe primul loc și de trei ori pe locul trei. Medaliile de Aur au fost adjudecate de echipa masculină Under 18, în componența Dragoș Andrei Antonică, Cristi Iulian Coca și Alexandru Emilian Crăciun, echipă ce a obținut punctajul maxim în cele șapte runde. Cel de-al doilea titlu de campioană a revenit băieților de la Under 20 – Samuel Timotei Ghimpu, Ioan Marius Ișfan și Sebastian Țăran. Performerii medaliați cu bronz sunt: fetele de la Under 16 – Diana Moisi, Oana Bianca Stan și Bianca Alina Boureanu; echipa feminină Under 18 – Alexia Maria Ciobanu, Maria Preda și Alessia Maria Cojocaru; echipa masculină Under 10 – Patric Andrei Făcilă, Albert Carp și Filip Dumitriu.

Șahiștii Clubului Smart au mai cucerit medalii la șah rapid – bronz la Under 18 fete și argint la Under 14 fete. La blitz a fost bronz la Under 14 și Under 18 feminin și argint la Under 10 băieți.

Au ținut aproape colegii de la CS Municipal (antrenor Lucian Jugaru). Aceștia au devenit campioni la Under 10, în componența Randi Ioan Galeș, Dragoș Ștefan Leu și Andrei Mitu, dar au excelat și în întrecerile de final, aceleași performanțe repetându-se la șah rapid și blitz. Fetele de la Under 20 - Mariana Andres, Alina Vorniceanu și Andreea Paiovici au câștigat medaliile de bronz la rapid. Succesul a fost întregit de echipa Under 20 masculin, care a cucerit medalii de bronz la blitz, în formula Simon Barbu, Răzvan Tudoroiu și Andrei Bujor.

Șah Club, cea de-a treia grupare gălățeană prezentă la Iași, a participat doar cu o echipă de băieți de 8 ani care în această companie națională a ocupat un onorabil loc 4. Iată componența celor mai mici șahiști: Andrei Simulescu, Mario Ioniță și Mihai Olteanu.

Bilanțul general al participărilor gălățenilor este de 21 de medalii, dintre care 10 de aur, două de argint și nouă de bronz. Specificăm faptul că organizatorii au atribuit medalii de aur și celor mai bune mese – Clubului Smart revenindu-i patru medalii, iar CS Municipal una.

Citit 1424 ori Ultima modificare Joi, 22 Iulie 2021 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.