CSM Arcada întâlnește campioana Cehiei, în Liga Campionilor

CSM Arcada întâlnește campioana Cehiei, în Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi sunt programate primele confruntări din actuala ediție a celei mai importante competiții europene de volei masculin. Campioana României, CSM Arcada Galaţi, va întâlni formaţia cehă Karlovarsko Karlovy Vary, într-un meci deosebit de important, ce va trebui abordat cu mare atenție, concentrare și determinare.

Înaintea acestei partide, i-am solicitat un interviu prof. SERGIU STANCU, antrenorul gălățenilor.

- Este prima prezență din acest sezon în arena internațională. Cum ați pregătit acest examen?

- Într-adevăr, ne aflăm în fața unui meci de importanță maximă, cu un adversar deosebit de valoros. Karlovarsko este o echipă puternică, cu jucători de calitate, un adversar care, cu siguranță, ne va ridica multe probleme. Are doi jucători internaționali de certă valoare, cu care naționala Cehiei a înregistrat o victorie mare împotriva Franței, chiar cu 3-0! Acest lucru spune multe. Noi am pregătit acest examen cu cea mai mare atenție, cu antrenamente și vizionări ale jocului adversarilor. Avem mare nevoie de victorie, pentru a ne ușura misiunea în manșa retur, determinantă pentru calificarea mai departe. Avem nevoie de concentrare pe tot parcursul jocului, numai astfel ne vom putea apropria succesul. Sperăm să avem și publicul nostru aproape, pentru că împreună am obținut realizări deosebite și în sezoanele trecute.

- Care este atmosfera în sânul echipei?

- În echipă, avem un tonus bun, pe care îl dorim amplificat și cu aportul publicului. Se știe, în Supercupă ne-am confruntat cu accidentarea lui Magdaș, jucător ce ne-ar fi putut ajuta. Dar și ceilalți băieți sunt conștienți de importanța meciului și, alături de spectatorii noștri, vom avea puterea și energia de a realiza un joc la nivelul importanței competiției. Avem și noi jucători de calitate, cu multă experiență, capabili de realizări notabile. Iată numele jucătorilor pe care ne vom baza: Bala, Talpă, Raici, Sestan, Bisette, Toro, Rangel, Rață, Kantor, Cristudor, Teleleu, Darlaczi și Butnaru.

- CSM Arcada se află la a treia prezență în Champions League, unde, prin evoluțiile sale, s-a făcut deja cunoscută.

- Așa este. Ne aflăm deja la a șasea prezență în cupele europene și la a treia în Liga Campionilor. În precedenta participare, alături de alte campioane naționale, am trecut de două tururi, fiind eliminați de o echipă cu un volei performant - campioana Poloniei. Apoi, am continuat parcursul în CEV Cup, unde am ajuns până în sferturile de finală, fiind întrecuți de rușii de la Dinamo Moscova, formație ce avea să cucerească trofeul. Sperăm cu toții ca și parcursul actual să fie de durată, spre satisfacția amatorilor sportului și în special a celor de volei din orașul nostru.

* Meciul de miercuri va începe la ora 18,00 și va fi găzduit de Sala Sporturilor "Dunărea". Arbitrii ce vor conduce disputa sunt din Ungaria - Adler Laszlo și Bulgaria - Dobrev Dobromir, iar observator al Confederației Europene de Volei - Cuk Dragutin (Serbia).

Citit 1160 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.