Campionii României continuă seria victoriilor
Foto: Sportul Ilustrat

Campionii României continuă seria victoriilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Jucătorii formaţiei masculine de volei CSM Arcada Galaţi au confirmat jocul bun din ultima vreme și au obținut un succes european, iar acum se pregătesc în continuare de o serie complicată de meciuri.

Miercuri seară, la Galați, s-a disputat meciul primei manșe a dublei cu echipa LVI Praga, din CEV Cup. A fost un meci destul de greu de adjudecat, oaspeții oferind o replică deosebită în mai multe momente. Finalul a fost favorabil echipei noastre, cu victorie în patru seturi, ceea ce i-a adus "toate punctele". Soarta calificării se va juca în returul din Cehia. CSM Arcada început cu cea mai bună formulă de echipă: Raici, Talpă, Bissette, Sestan, Rangel, Bala - Kantor (libero). Pe parcurs, și în special în al treilea set - cel cu probleme - au fost trimiși toți ceilalți jucători înscriși pe foaia de arbitraj: Darlaczi, Rață, Toro, Butnaru, Sobirov (ultima achiziție), Cristudor și Teleleu.

Arbitri au fost Konstantin Asipciuk (Belarus) și turcoaica Meryem Tekol Pelenk, iar observator a fost românul Silvian Lungu.

Filmul jocului

S-a început alert, încă de la primele schimburi de mingi. O caracteristică a primelor trei seturi a fost aceea că oaspeții au apăsat mai tare pedala de accelerație în prima parte. Ce s-a întâmplat până la urmă? În primele două acte, elevii antrenorului Sergiu Stancu au echilibrat situația pe tabela de scor și, finalmente, s-au impus destul de clar: 3-3, 7-4, 10-8, 19-15, 23-18, 25-19, respectiv, 1-4, 7-7, 14-10, 25-17. Setul al treilea nu a mai semănat deloc cu primele, jocul gazdelor s-a dereglat inexplicabil: 1-5, 3-9, 11-18, 17-22, s-a ajuns la 22-23, dar oaspeții au gestionat mai bine finalul și... 22-25. Cel de-al patrulea set avea să fie și ultimul. Arcada a intrat în joc cu formula de bază, a fost 4-4, 8-5, 13-9, 15-11, 20-19. Soarta meciului era pusă încă sub semnul întrebării, însă băieții noștri s-au montat și s-au desprins la 23-20, iar ultima minge, servită de Bala, n-a mai putut fi receptată în terenul advers și s-a încheiat 3-1 (25-19, 25-17, 22-25, 25-21), suficient pentru a avea nevoie de doar două seturi adjudecate în deplasarea din Cehia.

"În retur nu va fi deloc ușor..."

Pe parcursul întregului meci, echipa din Praga a arătat multă calitate în joc şi le-a ridicat destule probleme învingătorilor. De aici și ideea că în returul de miercurea viitoare altfel vor sta lucrurile și calificarea în turul următor nu este încă decisă. Despre acest lucru l-am rugat pe profesorul Sergiu Stancu să concluzioneze: "Sunt mulțumit de victorie, una de trei puncte, care ne dă mari speranțe în calificare. Băieții s-au străduit pentru obținerea acestui succes foarte important în ecuația calificării. Dar trebuie să spun că evoluția în ansamblu nu ne-a mulțumit pe deplin. În vederea calificării va trebui să ridicăm calitatea jocului, pentru că la Praga nu va fi deloc ușor, dar dorim cu toții să mergem mai departe. Până atunci, avem sâmbătă jocul cu Steaua din campionat, pe care trebuie să-l abordăm la victorie".

CSM Arcada continuă perioada aglomerată cu meciuri la trei zile, cu un nou test dificil, sâmbătă, tot acasă, cu Steaua, în Divizia A1.

Citit 743 ori Ultima modificare Vineri, 12 Noiembrie 2021 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.