Interviu cu Adriana Dudnic: "Dorim să formăm o echipă frumoasă"

Interviu cu Adriana Dudnic: "Dorim să formăm o echipă frumoasă"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Proiectul CSU Hygienium a reașezat Galațiul pe harta voleiului feminin românesc, iar una dintre protagonistele realizării acestei echipe este antrenoarea Adriana Dudnic.

Aflată la prima sa experiență ca antrenor la nivel de senioare, Adriana Dudnic a reușit să realizeze la CSU Hygienium Galați, într-un timp scurt, o echipă competitivă, formată din foarte multe jucătoare tinere și de perspectivă. Seria rezultatelor foarte bune din prima parte a campionatului confirmă faptul că numirea ca antrenor principal a Adrianei Dudnic, fostă jucătoare de succes, a fost o alegere inspirată, deși aceasta lucrase doar la nivel de junioare până la startul actualului sezon. Din stafful tehnic al formaţiei mai face parte și cunoscuta antrenoare Ileana Berdilă.

Echipa CSU Hygienium a înregistrat un bilanț foarte bun în prima parte a campionatului, cu un singur insucces, obţinând în rest numai victorii. Formația pregătită de Adriana Dudnic ocupă locul al doilea, în momentul de față, în Seria Est a Diviziei A2 feminine, cu mari șanse de calificare la turneul de promovare. Din păcate, echipa a fost nevoită să se mute din Sala Sporturilor Dunărea în Sala "Florin Balaiș" (sală mult mai mică), din cauza tarifelor ridicate impuse pentru orele de antrenamente și de competiții.

Cum apreciaţi prima parte a campionatului pentru CSU Hygienium?

- A fost o provocare încă de la început. Alcătuirea echipei noastre nu a fost o misiune tocmai ușoară, apoi confruntarea cu celelalte formaţii a necesitat o pregătire atentă și multă muncă. La finalul turului, chiar dacă mai avem multe de îndreptat, pot spune că rezultatul este mulțumitor.

Cum a fost trecerea ca antrenor la nivel de seniori?

- O parte dintre jucătoarele acestei echipe mi-au fost colege în teren. Există o bună colaborare între noi, ceea ce a făcut ca munca mea să fie una mai ușoară și mai plăcută. Diferența dintre seniori și juniori o reprezintă, cu siguranță, nivelul calitativ al jocului. Să nu uităm însă că și echipa noastră are în componență jucătoare tinere și foarte tinere, de aceea preocuparea noastră a fost realizarea unui echilibru între jucătoarele aflate la început de drum și cele cu experiență, pentru că senioratul implică mai multă muncă și responsabilitate.

Care este obiectivul propus pentru acest sezon?

- Participarea la turneul de promovare în Divizia A1.

Ce așteptări ar trebui să aibă publicul gălățean pe termen mai lung de la echipă?

- Ne dorim să formăm o echipă frumoasă și valoroasă care să ne reprezinte cu succes în competiții.

- Cum decurge acomodarea cu noua sală de antrenament?

- Într-adevăr, la revenirea din vacanța de iarnă ne-am mutat la Sala "Florin Balaiș". Am avut parte de susținerea clubului, care a reușit într-un timp scurt să găsească o soluție la această problemă delicată, sala de antrenament. Astfel, pregătirea echipei nu are de suferit și ne putem desfășura activitatea în condiții corespunzătoare.

Citit 1442 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Ianuarie 2022 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.