Jucătorul gălăţean Daniel Araujo a depus jurământul de român

Jucătorul gălăţean Daniel Araujo a depus jurământul de român
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Brazilianul Daniel Araujo, jucător al echipei de futsal United Galaţi, a depus jurământul şi a devenit oficial cetăţean român, fiind din acest moment eligibili pentru convocarea la prima reprezentativă a României, a informat Federaţia Română de Fotbal (FRF). "Doi dintre cei mai valoroşi jucători din Liga I, Daniel Araujo şi André Luis Sasse, sunt cetăţeni români cu acte în regulă. Brazilienii formaţiilor United Galaţi şi Autobergamo Deva au depus zilele trecute jurământul, după ce, la începutul anului, cererile lor pentru dobândirea cetăţeniei române fuseseră aprobate", menţionează site-ul FRF.

În vârstă de 28 de ani, Daniel Araujo a declarat că momentul depunerii jurământului a fost unul special. "De astăzi sunt român! Sunt foarte fericit pentru acest moment special din viaţa mea. Mulţumesc pentru tot, România!", a spus Araujo, care a declarat în mai multe rânduri că în cazul în care va primi cetăţenie va răspunde prezent la convocările primei reprezentative a României.

Daniel Araujo Carreteiro s-a născut pe 15 martie 1994, în localitatea Niterói, Brazilia, şi are domiciliul actual în municipiul Galați.

Mai mulţi jucători de futsal au fost naturalizaţi de-a lungul timpului şi joacă pentru prima reprezentativă a României, printre care: brazilienii Savio Valadares, Felipe Oliveira, Carlos Henrique Ribeiro şi portughezul Paulo Ferreira.

Citit 1211 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2022 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.