Paraschiv reloaded!

Paraschiv reloaded!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul căpitan al echipei gălăţene (duminică, banderola a stat pe braţul lui Gabriel Giurgiu, care a ratat un penalti la 0-0) a fost plin de viaţă în duelul cu Budejovice: a marcat un gol şi a alergat ca un junior dornic de afirmare *

OŢELUL GALAŢI – DYNAMO BUDEJOVICE (Cehia) 2-1 (0-0)

Meci amical de fotbal disputat duminică la Traun (Austria);

Au marcat: Paraschiv 52’, Iorga 54’ / Pecka 48’;

În minutul 40, Giurgiu a ratat o lovitură de la 11 m;

OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Sârghi, Costin, Cucu – Giurgiu (46’ Neagu), Levnaici – Iorga, Paraschiv (77’ Avram), Buş (67’ Petean) – Elek (46’ Borbely).

Soluţia de altădată

Nici cu leafă (cum era odată), dar nici pleavă. Acesta-i Gabriel Paraschiv, omul care la începutul verii a decis că trebuie să facă ceva pentru a i se mai spune fotbalist şi nu jucător de rezervă.

Duminică seară, la Traun, în Austria (la aproximativ 130 km de Burgausen, unde sunt cazaţi „oţelarii”), Para a fost titular – Dorinel n-avea de ales după lovitura de imagine pe care o dăduse fostul căpitan – şi a încântat.

A marcat o dată, s-a bătut pentru fiecare minge (de ca şi cum era a fetiţei sale!) şi a ratat şansa de a marca de la centrul terenului. A ieşit de pe teren în minutul 77, la scorul de 2-1, dovedind că nu e mort din punct de vedere competitiv.  

Şi Buş e un câştig

Para a punctat în minutul 52, după un şut al lui Laurenţiu Buş respins de portarul cehilor de primă divizie, apoi şi-a încercat şansa cu o „ghiulea” de la centrul terenului, însă balonul a trecut la o palmă de ţintă (58’).

Buş, transferul anunţat din iarnă, dar care a devenit realitate abia acum, a contribuit şi cel de-al doilea gol al roş-alb-albaştrilor, avertizându-l pe Ochiroşii, concurentul său pe postul de mijlocaş stânga, că lupta la titularizare va fi crâncenă: a creat în stânga, i-a pasat lui Laurenţiu Iorga la 20 de metri şi şutul acestuia a mers fin, la colţul lung, cum se unge untul pe pâine (54’).

Toate acestea după ce, chiar după pauză, Dynamo a Cehiei deschisese scorul, Pecka profitând de o îmbulzeală în careul dunărean (48’).

Mulţi titulari-surpriză

Se mai putea marca, admite şi antrenorul Dorinel Munteanu, dar există o scuză, spune însuşi tehnicianul Oţelului:

„A fost primul meci din noul sezon şi sunt mulţumit cum ne-am prezentat în primul rând din punct de vedere fizic. Ne-a lipsit finalizarea, dar ţinând cont că este primul joc şi că se resimte oboseala, este OK. Mă bucură şi faptul că, la 0-1, am putut să revenim repede şi apoi să câştigăm partida.”

De remarcat ar fi faptul că, în acest prim test, au apărut ca titulari Cojoc, Cucu, sârbul Levnaici (foarte agitat, inimos şi rămâne de văzut dacă are şi alte calităţi), Buş şi Elek. După pauză a debutat şi Borbely, noul atacant al trupei gălăţene deplasate în Germania.  

Comentariu foto: Gabi Paraschiv a demonstrat duminică că merita şi cei 30 la sută din salariu pe care i-a cerut vărsaţi în bugetul clubului

Foto: Site oficial Dynamo Budejovice

Citit 1340 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.