Oțelul se orientează pe piața jucătorilor străini

Oțelul se orientează pe piața jucătorilor străini
Căutări pentru întărirea lotului
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Gruparea gălățeană de fotbal Oţelul încearcă să se întărească pentru abordarea campionatului ligii secunde, dar concurența pentru transferuri este extrem de ridicată.

Obiectivul îndeplinit de a promova în Liga a II-a aduce odată cu el noi responsabilități pentru Oțelul. Gruparea roș-alb-albastră are de concurat cu echipe care aruncă sume importante pentru salariile jucătorilor, precum Poli Iași, Steaua CSA, Concordia Chiajna sau FC Buzău, echipe care au început deja campaniile de pregătire.

Pe modelul Yuri Cisotti, unul dintre cei mai buni jucători ai Oțelului din sezonul precedent, Dorinel Munteanu și Aurelian Babuțan încearcă să repete figura și s-au orientat către piața jucătorilor străini, cel puțin doi dintre aceștia urmând a fi legitimați pentru noul sezon. La polul opus, Jack-Serrant Green, unul dintre străinii transferați în ediția precedentă de campionat, n-a confirmat și i-a fost deja reziliat contractul.

"Este clar că pentru formarea unei echipe este nevoie de timp, nu se poate face totul peste noapte. Le-am oferit băieților condiții bune de pregătire, condiții de recuperare, ceea ce n-a existat înainte de venirea mea la club. Am format un grup foarte bun de jucători, pe lângă care vom mai aduce câțiva cu care să abordăm noul sezon din Liga a II-a. Nu va fi deloc ușor, dar ușor nu este nimic în fotbal", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului.

Un jucător de la Dante, luat în vizor

Dar nu numai jucătorii străini se află pe lista Oțelului pentru întărirea lotului, ci și unii fotbaliști români. Unul dintre aceștia este Răzvan Gorovei, de la Dante Botoșani, cel care a marcat multe goluri importante pentru botoșăneni în parcursul lor din Seria I (pe care Dante a câștigat-o). Gorovei a fost și unul dintre remarcații lui Dorinel Munteanu ca principal pericol în tabăra lui Dante, în conferința de presă premergătoare duelului cu formația din Botoșani. În vârstă de 28 de ani, Gorovei poate juca pe mai multe posturi de atac, dar cel mai mult evoluează pe partea stângă, acolo unde ar concura pentru un loc de titular cu Alin Nica.

O eventuală sosire a lui Gorovei ar aduce automat și despărțirea de Vadim Crîcimar, cel care a pierdut tot mai mult contactul cu prima echipă, cu cât sezonul a avansat spre final.

Amical și cu Buzăul

Pe lângă meciul amical de gală cu FCSB, din 9 iulie (ora 20.00, Stadionul "Oțelul"), formația gălățeană a perfectat o altă partidă de verificare importantă. Adversară îi va fi FC Buzău, una dintre echipele foarte bine cotate la startul noului sezon al ligii secunde. La echipa din Buzău se află în conducere gălățeanul Auraș Brașoveanu, iar lotul este pregătit de Cristi Pustai.

Reunirea Oțelului are loc joi, 23 iunie, la baza proprie.

Citit 6352 ori Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2022 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.