Cum arată țintarul perfect pentru Oțelul

Cum arată țintarul perfect pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Mai multe echipe din cel de-al doilea eșalon țintesc clasarea pe un loc de play-off, iar acest lucru depinde foarte mult și de programul stabilit conform tragerii la sorți.

Formatul ligii secunde din România este unul aparte. Cele 20 de echipe participante vor juca fiecare cu fiecare, câte un singur meci, în faza sezonului regulat - la capătul căruia primele șase se califică în play-off, iar ultimele 14 sunt împărțite în două grupe de câte șapte în play-out. Astfel, pentru a reuși accederea în play-off, pe lângă valoarea lotului, condiții financiare și pregătire de înalt nivel, intervine și țintarul meciurilor din sezonul regulat.

Astfel, am proiectat un traseu considerat a fi ideal pentru Oțelul, în așa fel încât să aibă șanse în plus pentru accederea în play-off.

Din cele 19 etape, este clar că sunt de evitat deplasările lungi, pentru mai multă prospețime în joc. Așa că din start ochim, pentru meciurile de acasă, adversari precum Dumbrăvița (jud. Timiș), Poli Timișoara, Ripensia Timișoara, Minaur Baia Mare, Viitorul Tg. Jiu. Aici se mai adaugă două echipe care ar însemna distanțe considerabile, Unirea Dej și CSC Șelimbăr, dar și din perspectiva faptului că aceste două echipe s-au bazat în sezonul precedent pe punctele obținute acasă. De exemplu, Șelimbăr a făcut doar 3 puncte în cele 9 deplasări, iar pe teren propriu a câștigat cu echipe pretendente la promovare precum "U" Cluj, Concordia Chiajna sau FC Buzău.

Deplasările scurte creează avantaje

Pe lângă aceste șapte meciuri de acasă, mai rămân trei, la care adăugăm nou-promovata CSM Slatina, Csikszereda Miercurea Ciuc (echipă pretendentă la promovare) și CSA Steaua (pentru a avea stadionul plin). Ar rămâne de jucat în deplasare cu: Dinamo (distanță scurtă, club în colaps), Metaloglobus și Progresul Spartac, ambele din Capitală, satelitul FCSB (cu denumire încă neclară), plus FC Brașov (grupare cu situația incertă la ora actuală, abia salvată de la retrogradare în sezonul precedent). Mai sunt și alte deplasări cu adversari dificili, de play-off, dar care înseamnă deplasări scurte și posibilitatea de a le pune frână în lupta pentru ocuparea primelor șase poziții: Poli Iași, Gloria Buzău, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia.

Iată cum ar arăta un țintar ideal pentru Oțelul: Poli Timișoara (acasă), satelit FCSB (deplasare), Ripensia Timișoara (acasă), FC Brașov (deplasare), Minaur Baia Mare (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), CSM Slatina (acasă), Dinamo (deplasare), Unirea Dej (acasă), Progresul Spartac (deplasare), Dumbrăvița (acasă), Poli Iași (deplasare), CSC Șelimbăr (acasă), Metaloglobus (deplasare), Steaua CSA (acasă), Viitorul Tg. Jiu (acasă), Gloria Buzău (deplasare), Csikszereda (acasă), Concordia Chiajna (deplasare).

Având în vedere că în sezonul precedent a fost nevoie de 33 de puncte pentru ocupanta locului 6 să prindă play-offul, cu un calcul de minimum 24-25 de puncte acasă (din 30 posibile), ar mai fi nevoie doar de circa 9 puncte de adus din deplasare (o medie de un punct pe deplasare).

Citit 2323 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2022 06:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.