FC Universitatea va juca tot în primul eșalon

FC Universitatea va juca tot în primul eșalon
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu câteva luni în urmă, echipa feminină de fotbal a Galațiului retrograda din primul eșalon, după un sezon nereușit în turneul play-out.

Zilele acestea a apărut vestea că aceeași echipă a revenit în Liga I. Cum s-au petrecut lucrurile am aflat de la Gabi Călinescu, președintele Clubului Universitatea.

"După nedorita retrogradare, ne-am consolat cu această situație și gândurile ne-au purtat spre prezența noastră în eșalonul al doilea. Dar, iată, a apărut o oportunitate, prin anunțarea retragerii din competiție a uneia dintre echipele fruntașe ale Ligii I. Echipa bistrițeană Heniu Prundu Bârgăului (vicecampioana ediției trecute) nu s-a mai înscris în campionat, motivul fiind cel mai adesea întâlnit - cel financiar. Cum echipa noastră îndeplinea condițiile regulamentare de a o înlocui, ne-am anunțat intenția la federație și totul s-a rezolvat, iar în viitorul sezon vom juca pentru a cincea oară în Liga I."

Până aici totul sună bine, numai că, deocamdată, lotul universitarelor era pregătit pentru Liga a II-a. Tot Gabriel Călinescu face unele precizări. "Într-adevăr, avem jucătoare cu care am fi putut face față în eșalonul al doilea. Dar pentru că s-a ivit această oportunitate, nu o puteam ocoli. Însă, pentru a ne ridica la nivelul competitoarelor vom munci din ce în ce mai mult la antrenamente și cu multă seriozitate și dăruire, prin omogenitatea grupului și autodepășire să putem face față cerințelor. În plus, avem și experiența sezonului trecut. Mai este un aspect - cel financiar, dar sperăm că vom rezolva și lucrul acesta", a completat managerul clubului FC Universitatea.

Antrenamentele încep miercuri

Ziua de 3 august a fost stabilită pentru reunirea lotului și efectuarea primului antrenament. Pregătirile vor avea loc la Galați, la Stadionul "Siderurgistul", sub îndrumarea antrenorului... Gabriel Călinescu, ajutat de Gheorghe Cucu. Până pe 28 august, ziua primei etape, vor fi perfectate și câteva jocuri de verificare, partenere fiind, în special, echipe de juniori (băieți de diverse categorii de vârstă).

În actuala ediție, în prima ligă vor evolua 12 echipe.

Lotul actual, cu 19 jucătoare

Componența lotului anunțat la startul pregătirilor arată astfel: Roxana Pazargic, Giorgiana Bobocea - Adelina Crăciun, Alina Cimpoieș, Lavinia Bot, Mihaela Russen, Ioana Sfetcu, Mihaela Ivan, Adelina Marcu - Diana Drosu, Daniela Dumitru, Miruna Năstase, Diana Stoian, Alexia Dică, Beatrice Ghibrigiu, Riana Păun - Andreea Surcică, Alexandra Condrea şi Georgiana Munteanu.

Lotul cuprinde opt senioare, iar restul sunt junioare - eleve din licee.

Se face și echipă de futsal

Și încă o informație, la FC Universitatea vor evolua, din viitorul sezon, și echipe masculine ce vor juca în competițiile de futsal - seniori și juniori. Despre acest aspect vom detalia în unul din numerele viitoare ale ziarului nostru.

Citit 1077 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2022 06:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.