Mahalaua Ligii I

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Modest, lipsit de spectacolul de la alte turnee finale, fotbalul de la Cupa Mondială din Africa de Sud a avut, însă, parte de civilizaţia dintre meciuri, de decenţa care ne reaminteşte că, deşi industrializată, mişcarea cu mingea rotundă nu-şi uită sensul primar. E sport şi atât!

Până şi ignorantul de Maradona a fost redus la tăcere, auzindu-se în schimb doar cei care ştiu să comenteze pe marginea fenomenului. Cu mici excepţii, au lipsit istericalele, ţăţărismele, deşi arbitraje scandaloase n-au ocolit evenimentul de pe continentul negru.

Produsul ambalat de Sepp Blatter a trecut şi de această dată testul calităţii. În urma lui, noi, românii, am rămas cu Liga I urnită la finele săptămânii trecute. Pacea a murit, trăiască mahalageala! 

* N-a fost nevoie decât de două-trei meciuri pentru ca scandalul să escaladeze orice normă a bunului simţ. Am avut Supercupa României, la capătul căreia Meme Stoica - altfel un tip bine ancorat în fenomen - a făcut un tărăboi gratuit, apoi au ieşit în decor şi Iuliu Mureşan, Adrian Mititelu, Cosmin Contra…

Calitatea fotbalului, mică spre microscopică – noroc că ne scoatem cu gălăgia. Aici suntem campioni pe vecie, n-or fi alţii atât de tâmpiţi să ne fure trofeul…  

* Conform clasamentului IFFHS, dat publicităţii zilele trecute, campionatul de prim eşalon patronat de Mitică Dragomir se află pe poziţia a 44-a în lume.

Adică pe locul pe care-l merită. Peste noi se situează întreceri cu adevărat serioase, precum cele din Algeria (locul 20), Siria (29), Malaezia (34), Vietnam (35) şi Singapore (36). Care va să zică, alde Albirex Niigata, Sengkang Punggol, TT Ha Noi, Da Nang, Nam Dinh, Terengganu, Negeri Sembilan şi Karama se uită de sus la derbiurile Steaua – Dinamo, CFR Cluj – Unirea Urziceni şi Rapid – FC Timişoara. „Mereka, ibu mereka!”, adică „Pe ei, pe mama lor!” într-o malaeză de provincie.

* Fostul fundaş de naţională Cosmin Contra, acum (sau până alaltăieri) la FC Timişoara, a declarat că se retrage: „Nu mai pot sta în mizeria asta de campionat!”

De ce? Tocmai ce a fost eliminat de pe teren pentru un gest de maidan. Cosmine, ai dreptate! Ţie îţi trebuie Liga K1, nu flecuşteţuri d-astea!

Citit 568 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.