Preliminariile Campionatului European de VOLEI. România, la un singur pas de... Europa

Preliminariile Campionatului European de VOLEI. România, la un singur pas de... Europa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Competițiile preliminare pentru viitoarea ediție a ”Europenelor” masculine de volei și-au derulat meciurile penultimei etape. În Grupa G s-au disputat partidele România – Elveția 3-2 și Bosnia-Herțegovina – Albania X-X. În urma acestor confruntări s-a alcătuit și un clasament... convenabil: 1. România 12 puncte (14:6 setaveraj), 2. Elveția 12 puncte (14:7), 3. Bosnia 4 p, 4. Albania 2 puncte.

La Galați s-a jucat cu cărțile pe masă

România se afla la un singur punct distanță de Elveția, iar învingătoarea meciului direct urma să stabilească deznodământul grupei dintre cele două combatante. Selecționata României, în fața fanilor gălățeni și a miilor de telespectatori, a găsit drumul către victorie, ieșind biruitoare la scorul de 3-2. Coroborat cu 2-3 din Elveția, a rezultat clasamentul, în care tricolorii își privesc de sus partenerele de competiție. Meciul în sine s-a disputat sub semnul unui echilibru perfect, dar presărat și cu numeroase momente tensionate, căpătând conotații de dramatism. Ne referim la seturile pierdute, dar, în special, la cel decisiv, care avea să ne aducă și victoria. La limită, dar meritată și cu urmări fericite.

Filmul meciului este greu de repetat

Partida a debutat sub auspiciile dominării echipei conduse de Sergiu Stancu, în care oaspeții n-au prea emis pretenții: 3-1, 10-7, 19-16 și 25-22. Începutul setului al doilea a degajat parcă un altfel de aer! Până la 13 s-a menținut echilibrul, după care oaspeții au ieșit la rampă. Prin combinații din ce în ce mai precise, aceștia au luat conducerea la 14-13 și de aici, pe fondul unui joc dereglat al ”tricolorilor” noștri, tabela ne-a arătat 17-25 și 1-1 la seturi. Au urmat eforturi uriașe pentru a reveni în joc. A fost din nou echilibru, 8-8, după care românii au sprintat la 14-10, 18-11, 22-16 și 25-19. Cu două seturi la activ, ”tricolorii” aveau asigurat deja un punct, dar obiectivul era de cel puțin două. Din păcate, setul al patrulea, care ar fi însemnat victorie de trei puncte, nu s-a desfășurat conform doleanțelor gălățenilor și suporterilor lor. Oaspeții Galațiului au avut o revenire neașteptată, după ce echilibrul s-a menținut până la 14-14. De aici totul a decurs în favoarea adversarilor și...18-25. Nici setul decisiv nu ne-a scutit de emoții: 4-4, 8-8, 11-11, dar de aici nu s-a mai întâmplat nimic neplăcut, 15-11 și victorie cu 3-2 pentru România!

 Echipele și celelalte amănunte

Ambele echipe au fost nevoite să arunce în luptă întregul arsenal de pe bancă. Selecționerul nostru a început cu un ”sextet” experimentat: Mihalcea, Aciobăniței, Cristi Bartha, Bala, Rață, Călin – Kantor. Pe parcurs, însă, a intrat aproape întreaga bancă în jocul calificării. Cei care au mai jucat au fost: Peța, Bela Bartha, Dumitru, Bălean, Diaconescu și Iftime.

A arbitrat cehul Tomas Bucha, ajutat de Volodimir Paieski (Ucraina).

Ultimele meciuri ale acestor preliminarii au loc sâmbătă, 20 august, băieții noștri evoluând în Albania, joc pe care nu au voie să-l piardă!

Citit 1002 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 07:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.