Memoriul care se opune modernizării Stadionului „Oţelul”

Memoriul care se opune modernizării Stadionului „Oţelul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa de Liga I s-ar putea trezi cu un refuz din partea Primăriei când va cere autorizaţie de construcţie a instalaţiei de iluminare a arenei din Ţiglina III * Primarul i-a înmânat conducătorului de la Oţelul un memoriu al locatarilor de lângă stadion care acuză sursa de zgomot pe care o constituie o asemenea investiţie * „Cred că e o plângere făcută chiar de către domnul primar, care crede că nocturna înseamnă vuvuzele!”, a remarcat ironic Marius Stan *

Piedici în calea farurilor

Cine credea că, odată semnat contractul dintre ArcelorMittal Galaţi şi firma Elba din Timişoara pentru ridicarea instalaţiei de nocturnă pe arena din Ţiglina III, a mai dispărut o problemă din oraşul de la Dunăre s-a înşelat.

Nici bine n-a început realizarea proiectului acestei investiţii că au şi apărut contestatari, iar după părerea lui Marius Stan, directorul general al Oţelului, principalul obstacol ar fi însuşi primarul Dumitru Nicolae!

„Fiind în scandal cu domnia sa, după ce a hotărât să nu mai dea bani la sport, înţeleg că ne cam ameninţă că n-o să vedem autorizaţia de construcţie. Eu asta am înţeles dintr-un memoriu care, chipurile, i-a fost adresat domniei sale de către locatarii blocului de lângă stadion pentru interzicerea iluminării stadionului. Cred totuşi că această plângere este chiar opera domnului primar”, susţine Stan. 

„Să vedem câte semnături sunt reale”

Prezentată în conferinţă de presă, petiţia este cel puţin ridicolă, unele pasaje stârnind râsul oficialului „oţelar”, dar şi jurnaliştilor.

„Adresa respectivă care are număr de înregistrare, surprinzător, din ziua în care m-am certat cu domnul primar, mi-a fost trimisă pentru informare. E incredibil şi inimaginabil ce scrie aici! Se cere oprirea lucrărilor, sunt curios să aflu câte din cele 44 de semnături sunt reale şi voi verifica acest lucru. Se spune că, prin stoparea montării nocturnei, se previne o sursă de zgomot foarte mare. Probabil că domnul primar, care n-a construit aşa ceva vreodată, crede că e vorba de vuvuzele, nu de lămpi de iluminat. Vă daţi seama cât zgomot face lumina?!”, s-a mirat Marius Stan, făcându-şi semnul crucii. 

„Vine Apocalipsa la Galaţi!”

Şi pentru că textul era tot mai interesant, conducătorul clubului de Liga I a continuat să lectureze:

„Se spune aici că mai e o problemă. Camioanele de trafic greu care vor aduce stâlpii vor trece pe nişte suprafeţe unde sunt îngropate nişte conducte de gaze şi pot sări blocurile în aer. Vine Apocalipsa la Galaţi! Când se construieşte ceva, intră în panică autorităţile! Păi, dacă până acum ei numai au săpat, au săpat, e inimaginabil să apară ceva şi pe verticală!”

În plângerea care numără patru pagini apar semnăturile proprietarilor de apartamente din blocul PS 1 D, de pe strada Neajlov nr. 7, aceştia luând apărarea şi Spitalului de Pediatrie „care ar putea avea de suferit de pe urma poluării fonice din timpul manifestaţiilor sportive nocturne”. 

„Cum să avem o sală a sporturilor?”

In extenso - Stan, care este şi consilier local - a găsit explicaţia pentru care nicio bază sportivă din oraş nu este funcţională.

„Ce, aţi înnebunit? Cum să avem o sală a sporturilor? Ar face zgomote pentru oamenii de alături. Să aibă Stadionul „Dunărea” nocturnă? Păi, s-ar crea zgomot pentru oamenii de peste râpă. Vă daţi seama ce mod de a gândi? Acum ştiu de ce n-a apărut nimic în Galaţiul ăsta, se tem de zgomote!”, a atacat şeful Oţelului care nu vrea să se gândească la un eventual refuz al Primăriei în privinţa farurilor de pe arena din Ţiglina III.

„Nu cred că cineva din oraşul ăsta îşi permite un asemenea abuz! În Germania, de unde tocmai am revenit cu echipa, sunt terenuri excelente cu nocturnă şi în sate! E ceva normal, iar la noi parcă am construi farfurii zburătoare”, a conchis Marius Stan.

Explicaţie foto: Marius Stan şi petiţia care ar putea anula montarea nocturnei pe Stadionul „Oţelul”

Citit 2262 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.