SPECIAL DE MONDIAL. Olanda - Argentina 2-2 (3-4 la lovituri de departajare): Blockbuster de cinema

SPECIAL DE MONDIAL. Olanda - Argentina 2-2 (3-4 la lovituri de departajare): Blockbuster de cinema
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Argentina merge în semifinale după un meci cu Olanda în care fiecare fan al său a îmbătrânit într-un joc cât pentru un an întreg.

Meciul a fost controlat de Argentina, care a marcat prin Molina încă din prima repriză, după o pasă de geniu a lui Messi. Fără ca Olanda să combată, sud-americanii s-au desprins la 2-0, prin golul din penalti al aceluiași Messi.

Van Gaal și-a trimis coloșii Weghorst și Luuk de Jong de pe bancă pentru a forța revenirea în meci și i-a ieșit pe final. Mai întâi, Weghorst a înscris cu o lovitură de cap de lângă Lisandro Martinez (fundașul cu 20 de centimetri mai scund), la chiar prima minge pe poarta lui Emi Martinez. Iar în minutul 90+11, același Weghorst a marcat la ultima fază a meciului, după o schemă superbă reuşită de olandezi la o lovitură liberă din preajma careului, executată de Berghuis.

De aici au urmat două reprize de prelungiri, în care doar Argentina a căutat să închidă meciul, iar Messi, Lautaro Martinez, Di Maria și Enzo Fernandez au fost blocați de fiecare dată din drumul spre gol, șutul ultimului nimerind bara în minutul 120.

La loviturile de departajare s-a remarcat portarul Emi Martinez, care a parat loviturile lui Van Dijk și Berghuis, suficient pentru calificare, întrucât argentinienii au ratat o singură dată, prin Enzo Fernandez.

Argentina merge în semifinale după un adevărat blockbuster de cinema, iar în penultimul act al competiției va da peste Croația, în fața căreia a pierdut cu 3-0 în urmă cu patru ani, la precedenta Cupă Mondială.

Citit 933 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.