Victorie de senzație pentru gălățeni! Lupta pentru play-off continuă

Victorie de senzație pentru gălățeni! Lupta pentru play-off continuă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Baschetbaliștii de la CSM Galați au reușit să facă un nou meci de pomină în Liga Națională de Baschet Masculin, de această dată cu Steaua București. În meciul disputat vineri seară, la Galați, formația pregătită de Florin Nini s-a impus la limită, scor 82-81, la capătul unui meci cu dramatism ieșit cu mult din comun.

Gazdele au dominat partida încă de la început și au avut avans permanent pe tabelă în primele două sferturi, dar Steaua, aflată în mare foame de rezultate, a revenit din sfertul al treilea la conducere pe tabelă și s-a ajuns la un final incandescent.

În ultimul minut de joc, Steaua conducea cu trei puncte avans, iar gălățenii au revenit la un singur punct diferență. Moment în care gălățeanul Andrei Petică a avut o sclipire de geniu, a recuperat ofensiv și a înscris (80-79) pentru a-și aduce echipa în avantaj. Au urmat alte două puncte înscrise pentru Steaua, 80-81, iar pe atacul blocat al lui Harris-Dyson (CSM Galați), nou-venitul Gibbs Jr. a recuperat și a fost faultat pe aruncare. Baschetbalistul de peste hotare a băgat în coș ambele lovituri libere (82-81), iar în ultimele zece secunde rămase de joc, Steaua a aruncat de două ori, fără succes, așa că s-a consemnat rezultatul final: 82-81 pentru CSM Galați! Victoria n-ar fi fost posibilă fără aportul minunatului public gălățean, care a încurajat din picioare în ultimele minute și a susținut frenetic echipa.

CSM Galați: Luka Mitrovic (23 puncte – cel mai bun marcator al meciului), Nedeljko Prijovic (18 puncte), Andrei Petică (14), Temple Gibbs Jr (14), Mladen Armus (4), Marius Ciotlăuș (3), Andrei Calenic (2), Juhwan Harris-Dyson (2), Milos Nikolic (2), David Stan. Pe foaia de joc au mai fost Theodor Gherman și Meir Azaria.

CSM Galați a ajuns la șase victorii din zece partide, cu trei succese mai mult decât Steaua, pe care are șanse mari să o depășească la finele sezonului.

Următorul meci al gălățenilor este programat vineri, 23 decembrie, de la ora 18:00, cu CSM Constanța – o altă contracandidată la lupta pentru cele cinci locuri de calificare în play-off.

Citit 1467 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.