United - regina anului în sportul gălățean

United - regina anului în sportul gălățean
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Anul recent încheiat a fost unul de-a dreptul minunat pentru cei de la United Galați, care au reușit să câștige toate trofeele competițiilor interne, să încheie anul pe primul loc în campionat și, cireașa de pe tort, să participe cu succes în grupele Ligii Campionilor.

Ghinioanele prin care a trecut United de-a lungul existenței sale n-au fost deloc puține, dacă ținem cont de faptul că echipa gălățeană ajungea în finala campionatului sau a Cupei și pierdea de fiecare dată. Anul 2022 a surâs performanței la Galați în futsal, pentru că United a fost de neoprit.

Primul trofeu câștigat - "Cupa României" - a fost și cel mai spectaculos, după un meci palpitant, în finală, cu Autobergamo Deva, chiar la Galați. Formația pregătită de Florin Ignat a avut o revenire de senzație și a câștigat cu 4-3 în timp regulamentar, deși a fost condusă cu 3-0.

De aici, gălățenii s-au avântat și mai tare și au mers din succes în succes. A venit câștigarea titlului de campioană a României, după o finală tot cu Autobergamo Deva (3-1 la general).

Nici pauza de vară n-a scăzut din ambiția celor de la United, care au făcut loc în vitrină unui nou trofeu, ”Supercupa României,” obținută la loviturile de departajare, pe teren neutru, tot cu Autobergamo Deva.

”A fost foarte frumos pentru noi că am reușit să câștigăm toate cele trei trofee. Ne bucurăm că munca noastră n-a fost în zadar și am putut să ne impunem. Avem un grup unit de jucători, iar băieții știu că trebuie să credem în șansa noastră mereu, indiferent de situațiile ivite”, ne-a spus Florin Ignat, antrenor-jucător la United.

Performanța europeană a încununat succesele interne

Valoarea trofeelor din plan intern poate că ar fi fost puțin diluată dacă United n-ar fi confirmat succesele și în plan european. Clubul gălățean a organizat o grupă de Liga Campionilor, împotriva a trei echipe extrem de puternice, cu bugete mult peste posibilitățile din România. Chiar și-așa, United s-a calificat în faza principală, după ce a învins-o în grupe pe Haladas, egalând astfel cea mai bună performanță în Liga Campionilor a unui club din România.

”Acum că am simțit cu adevărat ce înseamnă participarea în Liga Campionilor și responsabilitatea organizării unei astfel de competiții este clar că ne dorim să fim acolo an de an. Trebuie să muncim, să luăm totul pas cu pas și să reușim să creștem nivelul”, a spus Cristi Ștefu, președintele clubului.

Iar pentru ca anul 2022 să fie perfect, United a încheiat pe primul loc la jumătatea campionatului Ligii I, având prima șansă pentru a câștiga trofeul și în ediția 2022-2023.

Lotul complet: Petrișor Toniță, Alin Cârdei, Ionuț Păduraru, Daniel Constantinescu (portari) - Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Albert Cireș, Florin Ignat, Andrei Crăciun,, Robert Crișan, Marius Arhire, Daniel Araujo, Dos Santos Pele, Cristian Cardenas, Vlăduț Dudău, Rareș Oană, Cosmin Petică, Matei Boșneagă. Antrenor principal: Florin Ignat, antrenor secund: Viorel Cojoc, antrenor cu portarii: Alexandru Tănăsilă, președinte: Cristian Ștefu.

Citit 866 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.