Gabriel Bitan, medaliat cu bronz la lungime, la Europenele indoor de la Istanbul

Gabriel Bitan, medaliat cu bronz la lungime, la Europenele indoor de la Istanbul
Gabriel Bitan (Foto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sportivul român Gabriel Bitan a câştigat medalia de bronz în proba de săritură în lungime, duminică, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul.

Bitan, care fusese al treilea şi în calificări (8,03 m), a obţinut medalia cu performanţa de 8 metri, fiind devansat în clasamentul final de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8,30 m, şi de suedezul Thobias Montler, cel mai bun din calificări, cu 8,19 m, scrie Agerpres.

Aceasta este cea mai bună performanţă din carieră pentru Gabriel Bitan (24 ani), care se clasase pe locul opt la Europenele de sală din 2021 de la Torun.

Bronzul lui Bitan este a doua medalie a României la Europenele indoor de la Istanbul, după argintul cucerit de Claudia Mihaela Bobocea, sâmbătă seară, la proba de 1.500 de metri.

Tot duminică, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul al șapetel (ultimul) la săritura în înălţime. Stanciu, care în calificări sărise 1,91 m, nu a reuşit decât 1,86 metri în finală. Titlul continental a fost câştigat de ucraineanca Iaroslava Mahucih, cu 1,98 m, argintul i-a revenit olandezei Britt Weerman, cu 1,96 m, iar bronzul a fost adjudecat de o altă reprezentantă a Ucrainei, Katerina Tabaşnik, cu 1,94 m.

România cucerise ultimele medalii la Europenele indoor în 2015, la Praga, unde Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Iuşco (lungime) au urcat pe treapta a treia a podiumului. La ultima ediţie, de la Torun (2021), cea mai bună performanţă a fost realizată de Daniela Stanciu, locul al cincilea la săritura în înălţime.

România participă cu 14 sportivi la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie), care reunesc 593 de atleţi din 47 de ţări.

Atleţii români au prins patru finale la Istanbul, ultima fiind programată duminică seară: Alina Rotaru-Kottmann la lungime (18,50).

Citit 590 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.