Cinci echipe italiene în semifinalele cupelor europene

Cinci echipe italiene în semifinalele cupelor europene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Italienii au desfăcut sticlele de Prosecco după partidele retur ale sferturilor de finală din cele mai importante competiții europene intercluburi la fotbal. Serie A „merge” în semifinale cu cinci echipe din 12, iar rivalii din Premier League și La Liga au doar câte două reprezentante. Celelalte trei formații calificate sunt din Elveția, Germania și Olanda.

Totuși, în Champions League, adevărata finală se dispută în penultimul act al întrecerii. Disputa dintre (multi)campioana Real Madrid și trupa catalanului Pep Guardiola, Manchester City, promite artificii, mai ales după ce s-a petrecut în sezonul trecut. După un 4-3 de senzație pentru echipa britanică în tur, pe Ettihad, în returul de la Madrid conduceau tot englezii cu 1-0, în minutul 90. Finalul partidei din data de 4 mai 2022 a fost neverosimil. Brazilianul Rodrygo a punctat de două ori, în minutele 90 și 90+1, jocul a ajuns în prelungiri, iar Karim Benzema a adus calificarea spaniolilor, după un penalty transformat în minutul 95! De această dată, însă, returul va fi în Anglia. În cealaltă semifinală, avem, la Milano, un dublu Derby della Madonnina.

În Europa League, echipele italiene se pot întâlni în finală. Mai întâi, Juventus – cu moral mai bun după recuperarea penalizării din campionat – trebuie să depășească o specialistă a competiției, echipa andaluză Sevilla FC. În paralel, Roma lui Jose Mourinho se confruntă, în dublă manșă, cu ”farmaciștii” de la Bayer Leverkusen, echipă antrenată de un jucător favorit, în trecut, pentru ”The Special One”, bascul Xabi Alonso.

În fine, în UEFA Conference League, a cincea echipă din „cizmă”, Fiorentina, pare a avea o misiune ușoară în semifinale cu elvețienii de la FC Basel, însă, aceștia au trecut în sferturi, de o altă echipă în fața căreia plecau din postura de outsider: francezii de la OGC Nice. Ultima semifinală din acest an se dispută între West Ham United și AZ Alkmaar.

Toate partidele vor avea loc în intervalul 9-18 mai.

Citit 576 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 20:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.