United Galați, din nou campioană a României!

United Galați, din nou campioană a României!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gruparea gălățeană a ajuns să domine Liga I, după ce a reușit să câștige cel de-al treilea titlu, al doilea consecutiv, după desfășurarea tuturor partidelor de campionat.

Futsalul din România trece printr-o perioadă în care United Galați domină competițiile interne, fiind de departe cea mai bună echipă a ultimelor sezoane. Gălățenii au avut un sezon foarte bun, inclusiv cu o participare europeană meritorie, iar evoluțiile bune au fost încununate de un nou trofeu: titlul de campioană a României, ediția 2022-2023.

Câștigarea trofeului a fost confirmată după cele trei succese din marea finală cu FK Odorheiu Secuiesc. Gălățenii câștigaseră pe teren propriu, 6-2 și 3-1, mai fiind nevoie de doar o victorie pentru a-și asigura trofeul. N-a fost nevoie decât de un singur meci, pentru că United a câștigat, scor 7-5, chiar pe terenul adversarei sale din finală.

A fost un meci nebun, în care s-a înscris cu nemiluita. Gălățenii au fost la conducerea partidei permanent, cu Pele – deschidere de scor spectaculoasă și antrenorul-jucător Ignat care a transformat o lovitură liberă cu ajutorul unei devieri. Același Pele a făcut 3-0 pentru United, completat de Cireș cu golul al patrulea. Moment din care FK Odorheiu a început să puncteze și ea și să încerce să mențină suspansul. A fost 7-5 la final în favoarea lui United, după ce pentru gălățeni au mai punctat Krstici și Araujo (de două ori).

Parcurs dominat cap-coadă

United s-a aflat în fruntea clasamentului permanent pe parcursul ediției 2022-2023 a Ligii I la futsal, fără să-i fi fost contestată poziția în mod real nicio clipă. Campionatul regulat s-a disputat sub forma tur-retur-tur, ceea ce înseamnă că United a trecut cu brio peste câte trei partide jucate cu fiecare adversar în parte. În tot acest timp, echipa gălățeană a avut și un parcurs formidabil în Champions League. United a reușit să treacă de faza grupelor a prestigioasei competiții continentale, după ce a jucat cu Benfica, Uragan și Haladas.

Grație clasării pe primul loc în sezonul regulat, United a jucat în faza eliminatorie direct în semifinale, unde avea să o întâlnească pe CFR Timișoara. Echipa bănățeană s-a întărit serios pentru această fază competițională, dar tot United a fost cea care a obținut calificarea în finală după doar două meciuri, ambele câștigate (s-a jucat în sistemul cel mai bun din 3 meciuri).

Cei care merită toate aprecierile

Iată și numele tuturor celor care au reușit să obțină această nouă performanță pentru United Galați. Jucătorii: Toniță, Cârdei – Cireș, Crișan, Araujo, Pele, Burdujel, Krstici, Arhire, Dudău, Crăciun, Petică, Boșneagă, Oană, Ignat. Stafful tehnic: Florin Ignat (antrenor-jucător), Viorel Cojoc (antrenor secund), Alexandru Tănăsilă (antrenor cu portarii), Cristian Ștefu (președinte), Toader Ștefu (președinte de onoare).

United Galați este cea de-a treia echipă a orașului nostru care reușește să obțină o importantă performanță în acest final de sezon, după ce Oțelul a promovat în Superliga la fotbal, iar CSM Arcada a câștigat al cincilea titlu la volei masculin.

Citit 824 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 08:03

1 comentariu

  • postat de Carmen
    Vineri, 26 Mai 2023 13:23
    5.14.137.***
    De ce nu ai anuntat ca o sa prezinte trofeul suporterilor?Poate veneau mai multi!!!
    Măcar in presa locală trebuia mediatizat faptul ca United este noua și vechea campioana a României!!
    Reportaje de la Odorhei,interviuri cu jucatori,antrenori,conducători.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.