Se conturează programul și primele transferuri ale Oțelului. Ultimele zile de vacanţă

Se conturează programul și primele transferuri ale Oțelului. Ultimele zile de vacanţă
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Gruparea gălățeană trebuie să pună la cale cât mai bine pregătirea pentru participarea în Superligă, ca urmare a promovării obținute la capătul fazei de play-off din Liga a II-a.

Cei de la Oțelul se bucură de ultimele zile de vacanță, după ce au avut de tras un sezon plin de încărcătură și presiune pentru a îndeplini un obiectiv mai îndrăzneţ decât s-ar fi așteptat și cei mai optimiști fani. Cum promovarea a fost deja asigurată, de-acum a demarat planul pregătirilor necesare pentru perioada pre-competițională.

Astfel, chiar dacă nu este încă nimic oficial și mai pot interveni modificări pe parcurs, a început să se contureze și programul, cu reunirea lotului pe 5 iunie. După aceea vor urma antrenamente la baza proprie de pregătire, cu două cantonamente în vizor. Unul montan, așa cum ne-a obișnuit deja Dorinel Munteanu, pentru încărcătură fizică (la Vatra Dornei sau la Poiana Brașov), iar cel de-al doilea în străinătate, timp de zece zile, cu patru meciuri amicale. Destinația pentru cantonamentul extern nu este încă bătută în cuie 100%, dar Austria pare să fie cea mai avantajoasă destinație - mai ales prin prisma de a găsi adversari pe măsură. Perioada pentru cantonamentul extern ar fi de 25 iunie - 5 iulie, după care se mai încearcă stabilirea unui meci amical în plan local.

Sezonul 2023-2024 din Superligă este programat să înceapă în jurul datei de 15 iulie.

Un atacant, aproape de Oțelul

Altfel, în ceea ce privește întărirea lotului de jucători pentru sezonul următor, se pare că primele ținte ale gălățenilor sunt aducerea unui portar și a unui atacant, conform informațiilor noastre. Dacă la portari încă nu s-a găsit o variantă concretă, după ce Alexandru Greab (ultima oară la Mioveni) a refuzat să vină la Galați, se pare că gălățenii au ajuns la un acord cu un atacant care să întărească echipa. Este vorba despre un tânăr atacant român, cu cifre bune în dreptul golurilor înscrise în sezonul trecut, ce urmează a fi prezent în primele zile de la reluarea pregătirilor echipei. Momentan, Oțelul are trei jucători pe postul de atacant, Fatai, Cîrjan și Dimitrov. Bulgarul are contract în continuare cu echipa gălățeană, dar situația sa este încă incertă și urmează a fi decisă de Dorinel Munteanu în zilele următoare. Dimitrov a lăsat o impresie bună la antrenamente, deși a absentat din cauza unei accidentări, dar n-a apucat să joace niciun minut pentru Oțelul de când s-a transferat.

Braniștea, în așteptare

O altă echipă ce depinde de mutările ce se vor face la Oțelul este Unirea Braniștea - grupare ce și-a jucat majoritatea meciurilor de acasă chiar pe arena cu numele echipei fanion a orașului. După Ursu și Cireș, cedați în sezonul trecut de Oțelul la Braniștea, cei de la Unirea își doresc să mai atragă cel puțin alți doi jucători la care vor renunța gălățenii. De precizat faptul că Unirea Braniștea a fost la un pas să prindă barajul de promovare, iar în sezonul următor se anunță a fi una dintre echipele de top ale campionatului Ligii a III-a (Seria a II-a).

Citit 19071 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 07:42

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Joi, 01 Iunie 2023 18:58
    5.13.162.***
    alexandru greab pe bune! asta portar la otelul galati! cred ca glumiti! imi pare rau! cei mai buni portari am zis spus care ar merita sa fie! dar nu are otelul galati bani pentru ei! alexandru buzbuchi! mihai aioani! astia! mai lasati-ma cu alexandru greab! ala din partea mea sa se duca si la uta ar
    0
    0
  • postat de Mario
    Joi, 01 Iunie 2023 14:22
    89.137.136.***
    Paai sunt vreo câțiva jucători interesanți...care și au terminat contractele....cu Dejul...Buzăul...Steaua...etc...au de unde alege...dați afară...cei care sunt limitați fotbalistic...și nu pot ajuta echipa...și astfel să incropesti o formație bunicica...care să nu retrogradeze...că de play off...nu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.