Formula 1. Cursă cu multe penalizări, în Austria

Formula 1. Cursă cu multe penalizări, în Austria
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câștigat și Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, disputat pe circuitul de la Spielberg, urmat de Charles Leclerc (Ferrari) și de coechipierul Sergio Perez. Campionul mondial a ajuns, astfel, la a șasea victorie din acest sezon, dar cursa din Styria nu a fost deloc una liniștită.

După protestele celor de la Aston Martin, peste 1.200 de potențiale încălcări ale limitelor pistei au fost analizate de comisari. Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Pierre Gasly (Alpine), Alex Albon, Logan Sargeant (ambii Williams), Esteban Ocon (Alpine), Nyck de Vries, Yuki Tsunoda (ambii AlphaTauri) și Kevin Magnussen (Haas) au fost penalizați, unii chiar de câte două ori.

După aplicarea sancțiunilor, Sainz a coborât de pe locul 4 pe 6, iar Lando Norris (McLaren) și Fernando Alonso (Aston Martin) au trecut pe locurile 4, respectiv, 5. Lewis Hamilton a pierdut o poziție (a ajuns pe 8, în spatele coechipierului George Russell), în timp ce Lance Stroll (Aston Martin) a urcat pe 9, iar Gasly a coborât pe 10.

Comisarii cursei au afirmat că au existat atât de multe încălcări ale regulamentului încât unii piloți nu au fost penalizați atunci când ar fi trebuit să fie. „Din cauza particularităților configurației circuitului și a înclinației multor piloți de a conduce în mod repetat în afara limitelor pistei, a apărut o situație fără precedent”, a declarat un purtător de cuvânt al FIA.

Duminică, 9 iulie, ”Marele Circ” se mută în Marea Britanie, pe legendarul circuit de la Silverstone. Tot acolo, dar patru săptămâni mai târziu, se vor relua și cursele pe două roți, următoarea etapă din MotoGP fiind programată abia în data de 6 august.

Citit 879 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iulie 2023 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.