Zile fierbinți pentru vâslașii gălățeni

Zile fierbinți pentru vâslașii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Concursurile nautice au continuat în ultimele 3-4 săptămâni, pe Lacul Bascov. Mai întâi au fost întrecerile Campionatului Național Școlar, unde CS Școlar Galați s-a clasat pe locul al cincilea.

Au urmat alte două importante concursuri cărora le oferim spațiu în rândurile ce urmează.

  •  Concursul Primavera, contând pentru Campionatul Național de caiac canoe pentru juniori mici și cadeți, a avut loc pe Lacul Bascov de la Pitești și a fost câștigat de către CSS Orșova. CS Școlar Galați s-a clasat pe locul 12 (77 de puncte) din 30 de formații. Dintre elevii antrenorilor Adina și Adrian Maftei, cele mai bune rezultate au fost cele ale lui Andrei Costeanu (canoe - 200 m) și Dragoș Zimblischi (canoe - 1.000 m) - juniori II, câștigători și campioni naționali. S-au mai remarcat caiacistul Matei Ursachi, vicecampion  la 200 m și locul III la 1.000 m juniori II, dar și cadeții Vlăduț Leopa și Luca Gherase - locul 5 la canoe 2 - 1000 m.

Vâslașii  de la Clubul Dunărea Galați, pregătiți de către antrenorul Mihai  Munteanu, au încheiat competiția pe locul 13 cu 76 puncte. Dintre sportivii de la Clubul Municipal s-a remarcat în mod deosebit Ioana Sandu, dublă campioană națională la canoe junioare II pe distanțele de 2.000 și 3.000 m. Alți remarcați: Dănuț Ștefan Drăgan - vicecampion național la canoe 1 - cadeți (U 12-) - 1.000 m și dublul Georgian Albert Anghel/ Chiriac Mateo Bălăuță - locul III la canoe 2 - 500 m (cadeți dublu 13/14) și tot locul  III, același cuplu la 2000 metri.

  •  La Campionatul Național de vară la caiac canoe pentru juniori au participat 25 de formații și a fost câștigat de către Dinamo București, vâslașii de la CS Școlar Galați clasându-se pe locul 9. Cele mai bune rezultate ale gălățenilor au fost realizate de către Anamaria Chiroșcă, sportivă care zilele trecute s-a remarcat în Portugalia la ”Europenele” de juniori. Acum a devenit vicecampioană națională la canoe simplu 500 m și s-a clasat pe locul al treilea, în inedita probă de canoe 2 mixt pe 500 m, unde a făcut cuplu cu Daniel Tăbăcaru. Au mai prins finalele același Tăbăcaru, dar și Sebastian Codrescu la caiac simplu.
Citit 428 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.