Debut în turneul final al Campionatului European al fetelor

Debut în turneul final al Campionatului European al fetelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 15 august - 3 septembrie, în patru state europene va avea loc turneul final al Campionatului European de volei feminin, competiție la care este calificată și reprezentativa țării noastre. Italienii au pregătit un spectacol deosebit cu ocazia meciului de deschidere, Italia - România, programat în aer liber, de la ora locală 20,00, în amfiteatrul din Verona, iar partida se anunță a fi televizată de Prima Sport 1, în speranța că vor fi transmise și alte jocuri alte acestei competiții.

Mai exact, România a fost repartizată în Grupa B, cu jocuri programate la Monza, Torino și Verona, alături de țara gazdă și de selecționatele Bosniei, Bulgariei, Croației și Elveției. Pe hârtie, echipa noastră pleacă cu a patra șansă în această grupă de șase. Celelalte patru grupe vor avea loc în Belgia, la Gent, în Estonia, la Tallinn și în Germania, la Dusseldorf, urmând ca partidele din fazele eliminatorii să se desfășoare la Florența și la Bruxelles. De altfel, în capitala Belgiei, în Palais 12, va avea loc și finala de duminică, 3 septembrie. Dintre favorite, Polonia și Serbia fac parte din Grupa A, în Grupa C se află câștigătoarea Ligii Națiunilor, Turcia, alături de Germania, iar Olanda și Franța au fost repartizate în Grupa D.

Revenind la fetele noastre, obiectivul fixat este ieșirea din grupă, în condițiile în care acest lucru îl pot face primele patru clasate. Referitor la prima partidă, selecționerul spaniol al României, Guillermo Naranjo, a declarat pentru news.ro că „e o locaţie spectaculoasă (Arena di Verona - n.r.). Eu sunt pasionat de istoria artei, aşa că sunt încântat şi din punctul acesta de vedere. Adevărul e că niciodată nu am mai jucat în aer liber. Am jucat volei pe plajă, acolo ştiam ce se întâmplă cu vântul, dar acum e altceva”. Celelalte partide ale echipei noastre vor avea loc la Monza, pe 17 august cu Croația și pe 19 august cu Elveția, dar și la Torino: pe 21 august cu Bosnia și pe 22 cu Bulgaria.

Citit 550 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.