Cristi Boboc, singurul rugbist gălățean prezent la un Campionat Mondial

Cristi Boboc, singurul rugbist gălățean prezent la un Campionat Mondial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O întrevedere cu un îndrăgit sportiv cum este Cristi Boboc nu poate fi decât un fericit prilej pentru orice condeier. Împreună și cu unul dintre antrenorii care i-au marcat cariera, Marius Secuianu, ne-am așezat la taifas, care ne-a oferit o multitudine de noutăți.

Cristi Boboc merge la ”Mondiale”

Concitadinul nostru se află la cel de-al treilea sezon în care este convocat în lotul național de seniori, acolo unde își dorește să ajungă orice sportiv fruntaș. Cum anul acesta va avea loc o nouă ediţie a Campionatului Mondial, Boboc va deveni primul gălăţean din istorie care va reuşi performanța de a fi prezent la cea mai importantă competiţie de rugby din lume. Și o face la o vârstă propice - 27 de ani, după ce a trecut pe la toate loturile naționale, plus pe la câteva echipe importante de club, unde și-a pus amprenta prin evoluțiile sale. Un motiv de satisfacție pentru Cristi și multe de mândrie pentru gălățenii amatori ai sportului cu balonul oval.

Mondialul din acest an se va desfășura în Franța, cu participarea celor mai valoroase 20 de selecționate din lume, printre care și-a făcut loc și naționala țării noastre. Purtătorii frunzei de stejar au fost repartizați în cea mai dificilă grupă, pe care au denumit-o "grupa morții". Partenere le sunt Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga. Până la urmă, important este că s-a ajuns aici, la competiția supremă a rugbiului, iar acolo "tricolorii" să se străduiască să realizeze cât mai mult cu putință.

Într-un clasament al momentului, România se află pe locul 19 înaintea turneului din Franța (8 septembrie - 28 octombrie).

Traseul interesant al unei carierei

La cei 27 de ani ai săi, Cristi Boboc este un jucător de bază în linia a treia a echipei naţionale.

Cristi şi-a dedicat rugbiului jumătate din viață. În timp ce era elev în clasa a VIII-a la Școala Nr. 33, cei din familia Secuianu - recunoscută pentru apartenența la această disciplină practicată de bărbați puternici - l-au depistat și selecționat. În anul următor, a devenit elev la Liceul Auto "Traian Vuia", unde a intrat pe deplin în familia rugbistică. În continuare, au venit și performanțele. Echipa liceului avea să câștige un turneu în Suedia, cu Cristi în componență, apoi a ocupat locuri fruntașe în competițiile naționale de juniori. A fost component de bază și la loturile naționale de juniori, cu care a participat la turneele finale ale Campionatelor Europene Under 18 și Under 19, ce au avut loc în Franța și Portugalia. Prezențe notabile a avut și în competițiile internaționale de rugby în 7, atât la juniori, cât și la seniori.

La seniori a avut deja mai multe prezențe la meciuri interțări, în confruntări cu Spania (două jocuri), Georgia, Argentina, Tonga, Uruguay (două), Italia și SUA.

Prezență notabilă și în competițiile interne

Indiscutabil, urcușul în carieră a fost condiționat de evoluțiile din competițiile interne. A jucat la început pentru echipele Galațiului (juniori și seniori), iar primul transfer a fost la echipa Tomitanii Constanța, când aceasta era în eșalonul al doilea - cu care s-a clasat pe primul loc. A ajuns apoi la echipa Buzăului din prima divizie (două sezoane), apoi din nou la Constanța, de unde a trecut la puternicul club al Armatei - Steaua București. Aici își desfășoară activitatea de doi ani și jumătate.

Profil

Cristi Boboc s-a îngrijit și de pregătirile de viață. După ce a încheiat cursurile la Liceul Auto, a parcurs anii studenției în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Este căsătorit, are un băiețel, Tudor, în vârstă de 3 ani, care deocamdată nu se știe dacă va călca pe urmele tatălui. În timpul liber, lui Cristi îi plac excursiile, plimbările, dar în special, să fie alături de familie.

Din acest colț de pagină, îi urăm mult succes lui Cristi, cel care reprezintă cu succes urbea noastră!

Citit 1526 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.