România și-a complicat situația în grupă

România și-a complicat situația în grupă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Selecționata de fotbal a ţării noastră n-a fost în stare să câștige meciul cu Belarus, ceea ce înseamnă diminuarea șanselor de calificare la Campionatul European de anul viitor

O nouă dezamăgire a echipei naționale de fotbal a României a fost bifată vineri seară, când "tricolorii" pregătiți de Edi Iordănescu au făcut doar 0-0, la Budapesta, pe teren neutru, cu Belarus. O victorie, coroborată cu rezultate indirecte favorabile, ar fi putut însemna un pas imens pentru calificarea la Euro 2024, dar așa s-a complicat enorm de tare situația în grupă. Chiar dacă e încă neînvinsă în actuala campanie, România are 13 puncte din șapte meciuri, cu doar două lungimi peste Israel (locul al treilea), care are un meci mai puțin disputat. Elveția conduce grupa cu 14 puncte, tot cu un joc mai puțin față de România. Oricum e greu de crezut că în calculele practice poate intra și Elveția, astfel că lupta pentru calificare se dă de la distanță între Israel și România, cu meci direct de jucat în Israel.

Selecționata din Țara Sfântă nu își poate disputa meciurile din această fereastră competițională, cu Elveția și Kosovo, din cauza conflictului deschis cu Palestina prin care trece. Astfel, cel mai probabil, cele două meciuri vor fi programate după ce se vor fi disputat toate celelalte partide din grupă.

Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului și cel mai selecționat fotbalist din istoria naționalei României, a vorbit în termeni duri la finalul partidei: "Sunt dezamăgit rău. Meciul ăsta trebuia să-l câștigăm, cum, necum. Dar am jucat prea simplist, economicos, la ce-o ieși, am tot pasat, am tot centrat, doar-doar vine unul s-o bage în poartă. Sau am tras chinuit la poartă. Ce să centrezi când jucătorii bieloruși stăteau foarte bine în jocul aerian? Nici de pe bancă nu a venit nimic, aceeași precipitare, frică, frică de rezultat. Vai de capul nostru! Aveam mare nevoie de astea trei puncte, să dăm un gol și apoi chiar să ne apărăm. E dezolant ce am văzut. Totul se aliniase pentru noi, chiar și războiul ăsta din Israel", a spus Munti.

Urmează meciul cu Andorra

După lipsa de inspirație din fața porții cu Belarus, pentru România vine un nou meci în care va trebui să atace și să aibă inițiativa. Astfel, în etapa a opta din preliminarii, România joacă pe teren propriu cu Andorra, duminică, de la ora 21.45, pe Arena Națională. Accesul publicului este limitat doar la copii, întrucât stadionul a fost suspendat în urma incidentelor de la partida cu Kosovo.

Iată situația completă a Grupei I: 1. Elveția 14 puncte, 2. România 13 p, 3. Israel 11 p, 4. Kosovo 7 p, 5. Belarus 5 p, 6. Andorra 2 p.

Meciuri rămase de jucat pentru cele trei echipe din față: Elveția cu Belarus (acasă), Israel (deplasare), Kosovo (acasă), România (deplasare); România cu Andorra (acasă), Israel (deplasare), Elveția (acasă); Israel cu Elveția (acasă), România (acasă), Andorra (deplasare), Kosovo (deplasare).

Citit 943 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2023 23:19

1 comentariu

  • postat de Suporter Anonim
    Luni, 16 Octombrie 2023 07:19
    89.136.185.***
    Dorinele, tot respectul dar las-o jos că „e grele”! Jocul Naționalei e parcă tras la indigou cu jocul Oțelului. Lipsesc cei care știu să bage mingea in ațe. Pe partea cealaltă e ghinionul.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.