Adversarii voleibaliştilor de la CSM Arcada în grupa Champions League de la Galați

Adversarii voleibaliştilor de la CSM Arcada în grupa Champions League de la Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De vineri până duminică, orașul nostru se va afla în atenția amatorilor sportului cu mingea peste plasă

Timp de trei zile, în Sala Sporturilor "Dunărea", patru echipe valoroase își vor disputa șansele de calificare în cea mai importantă competiție continentală - Liga Campionilor.

În ediția de astăzi a ziarului nostru, vă oferim succinte prezentări ale celor trei adversare ale campioanei României - CSM Arcada Galaţi.

Olympiakos Pireu - cea mai valoroasă grupare a voleiului din Grecia. A dominat categoric competiția internă, fiind câştigătoare a nu mai puțin de 31 de titluri de campioană națională, 16 cupe și două supercupe. De reținut că, în sezonul 2020-2021, a cucerit trofeul celei de-a treia competiții europene, Challange Cup. Are un lot multinațional, cu jucători din Cuba, Italia, Brazilia, Slovenia și, bineînțeles, Grecia. Antrenor este argentinianul Daniel Castellani.

Neftochimik Burgas - a avut un parcurs interesant în campionatul Bulgariei, unde este deținătoarea a șase titluri naționale, cinci cupe și trei supercupe. Lotul cuprinde mulți jucători autohtoni, dar și câteva implanturi de jucători străini, din Serbia, Slovacia şi chiar Pakistan. Antrenor este bulgarul Atanas Petrov. Neftochimik este o mai veche cunoștință a gălățenilor, fiind adversară echipei CSM Arcada în edițiile trecute, când bulgarii au avut câștig de cauză.

Promethey Dnipro - este o prezență recentă în competițiile continentale. Are un singur titlu național în Ucraina, respectiv o finală disputată în Cupă. Jucătorii provin din Ucraina în mare majoritate, completați cu câțiva din Serbia și Polonia. Interesant că echipa este condusă de doi antrenori cu drepturi egale: Andrei Levcenko și Flavio Gulinelli.

CSM Arcada, toate meciurile de la ora 18.00

Echipa gălățeană va evolua în fiecare din cele trei zile de la ora 18.00, momente la care se așteaptă ca Sala Sporturilor "Dunărea" să fie umplută până la refuz. Programul meciurilor celor trei zile: vineri, ora 18.00: CSM Arcada - Promethey, urmat de Olympiakos - Neftochimik; sâmbătă, ora 18.00: CSM Arcada - Neftochimik, Olympiakos - Promethey; duminică, ora 15.00: Neftochimik - Promethey, CSM Arcada - Olympiakos.

CSM Arcada are valid tot lotul de 14 jucători, care va folosi întregul potențial pentru a realiza o frumoasă performanță - calificarea în Grupa A valorică a Ligii Campionilor. Desigur, foarte important se anunță a fi pentru gălățeni și aportul publicului, care a mai contribuit în trecut prin prezența sa activă la multe alte importante victorii ale favoriților.

Brigada de arbitri de la acest turneu este compusă din: Dejan Rogici (Serbia), Vladimir Simenovici (Elveția), Tibor Halacz (Ungaria) şi Erdal Akinci (Turcia).

Citit 1172 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.