CSM Arcada, primul meci în elita Champions League la volei masculin
Foto: Sportul Ilustrat

CSM Arcada, primul meci în elita Champions League la volei masculin
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Voleiul gălățean a marcat succese în premieră, odată cu calificarea campioanei României în grupele principale ale celei mai importante competiții continentale

CSM Arcada debutează miercuri seară în Liga Campionilor, în deplasare, în compania italienilor de la Cucine Lube Civitanova. În afară de puternica echipă italiană, din grupa gălățenilor mai fac parte Maaseik (campioana Belgiei) și LVI Praga (campioana Cehiei).

Pentru jucătorii noștri este un nou contact cu marile competiții și, în consecință, s-au pregătit cu mare atenție. CSM Arcada a avut evoluții foarte bune în meciurile internaționale, unde a încheiat cu succes parcursul din preliminarii - culminat cu calificarea obținută la Galați (după o grupă dificilă, cu Olympiakos, Burgas și Promethey), dar și în campionatul național (cu cinci victorii din tot atâtea meciuri şi doar două seturi cedate).

Marți dimineață a avut loc plecarea din Capitală, pe calea aerului, seara a fost programat antrenamentul oficial, iar miercuri, 22 noiembrie, la ora 21.30, va începe meciul mult așteptat. Cuplul de arbitri este compus din Sonia Simonovska (Muntenegru) si Ozan Sarikaya (Turcia).

Italienii, cei mai puternici adversari

Nici că se putea un adversar mai puternic decât cel din meciul de debut în faza grupelor Champions League. Cucine Lube Civitanova, echipa italiană cu care CSM Arcada se va confrunta, este, la ora actuală, una dintre cele mai puternice grupări din Italia, având la activ o sumedenie de performanțe impresionante. Să le enumerăm: șapte titluri de campioană a Italiei (cel mai puternic campionat din Europa), cinci Cupe și trei Supercupe; a câștigat de două ori Champions League; laureată în Liga Mondială a Cluburilor; deține trei trofee CEV Cup. Clubul italian a fost fondat în 1990, iar din 1995 activează în Serie A (elita voleiului italian). Antrenor este Gianlorenzo Blengini, iar lotul este unul multinațional, cu opt jucători italieni, mulți dintre aceștia componenți ai lotului național, completat cu alți internaționali, proveniți din Argentina (căpitanul echipei), Franța, Turcia, Bulgaria și Cuba - toate țări cu volei foarte bine dezvoltat. Pe teren propriu evoluează într-o sală de 4.200 de locuri.

CSM Arcada, cu argumentele sale

Acestei puternice echipe, CSM Arcada îi va răspunde cu un lot de 14 jucători, bine cotați, mulți componenți ai loturilor naționale din țările în care provin. În ordinea numerelor de pe tricou, o scurtă prezentare pentru cei transferați la începutul sezonului: 1. Ghimeș (ridicător de la CSM Constanta, 44 ani), 2. Mihălescu, 3. Woch (polonez, centru, 26 ani, campion mondial și european de juniori și tineret), 4. Talpă, 5. Butnaru, 6. Toman (”libero” din Slovenia, 24 ani), 8. Gergye (30 ani, trăgător secund, Ungaria), 9. Aldea, 10. Lescov, 11. Lopez (brazilian, 39 ani, universal, fost campion mondial), 12. Bala - căpitanul echipei, 13. Nikula (Finlanda, 24 ani, universal), 14. Javad Karimi (Iran, 25 ani, ridicător - coordonator), 15. Cristudor, 18. Hamacher (Brazilia, 32 ani, secund). Dintre aceștia va absenta iranianul Javad Karimi, din cauza unor probleme de ordin legislativ.

Stafful tehnic e compus din: Sergiu Stancu (antrenor principal și selecționer al naționalei României), Răzvan Tănăsescu (secund), argentinianul Matias Rebelles (preparator fizic) şi Eugen Pascale (fizioterapeut).

Gălățenii se remarcă și ei cu un CV impresionant în ultimii ani, după ce au cucerit cinci titluri de campioni, două Cupe și trei Supercupe, iar de opt ani joacă în mod constant în Europa.

"Sperăm într-o evoluție bună"

Referitor la primul meci din grupele principale ale Champions League, performanță atinsă de CSM Arcada pentru prima oară în istoria sa, ne-a vorbit managerul general al clubului gălățean.

"Avem de susținut un examen deosebit de important pentru echipa noastră. Din păcate, din lotul deplasat n-a putut face parte iranianul Karimi, pentru care n-am putut obține încă viza de intrare în țările UE. Sperăm într-o evoluție bună în acest meci, în compania unei echipe de primă mărime în Europa. Se anunță un joc de calitate, iar la acest lucru vrem să contribuim și noi, pentru a onora cum se cuvine prezența la «masa bogaților» competiției continentale", ne-a precizat Mirel Zaharescu.

După meciul din Italia, contra uneia din principalele favorite la câștigarea trofeului, CSM Arcada va juca două meciuri la rând acasă, împotriva celorlalte două echipe din grupe (Maaseik - 29 noiembrie, respectiv, LVI Praga - 14 decembrie), cu care se va putea lupta de la egal la egal pentru calificarea în fazele superioare ale competiției.

Citit 2072 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 07:21

1 comentariu

  • postat de Un galatean dedeparte
    Miercuri, 22 Noiembrie 2023 08:09
    212.93.144.***
    Bravo baieti, pentru ca a ti ajun aici, bravo Arcada, am vazut ce a ti facut in mini gara de la otopeni, bravo, faceti cinste galatiului…
    0
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.