CSM Arcada Galaţi, primul joc acasă în Liga Campionilor la volei masculin
Foto: Sportul Ilustrat/ Sorin Pană

CSM Arcada Galaţi, primul joc acasă în Liga Campionilor la volei masculin
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Campioana României la volei masculin, CSM Arcada Galaţi, îşi continuă parcursul internațional în Grupa E a Champions League, ediția 2023-2024 (cinci grupe de câte patru echipe)

Parcursul a început cu meciurile preliminarii din Spania, unde CSM Arcada s-a calificat mai departe, alături de Guaguas Las Palmas, în dauna croaților de la Mladost Zagreb. A urmat grupa din turul al doilea, disputată la Galați, unde formația noastră a mers, după victoriile cu Neftochimik Burgas și Promethey Dnipr, alături de Olympiakos Pireu, în grupele principale ale Champions League - performanță atinsă pentru prima oară în istoria clubului.

Cu o săptămână în urmă, a avut loc debutul în grupele principale, unde gălăţenii au întâlnit o reprezentantă a Italiei, Lube Civitanova, în fața căreia au cedat la zero. În celălalt meci al grupei, LVI Praga a câștigat în deplasare, 3-0, în Belgia.

Meci de importanță maximă

Miercuri seară, de la ora 18.00, CSM Arcada va susține încă un examen la cote înalte. Parteneri îi vor fi jucătorii de la VC Greenyard Maaseik. Un joc ce se anunță echilibrat, în care va fi nevoie de concentrare maximă. De acest lucru sunt conștienți și jucătorii echipei noastre, împreună cu stafful tehnic. În ultima săptămână, aceştia au folosit cu strictețe fiecare oră pentru pregătirea acestui nou examen. A fost și un meci în campionat, 3-0 la Unirea Dej, cu jucătorii folosiți mai puțin până acum drept protagoniști, tocmai în ideea de a oferi momente în plus de refacere celor mai solicitați voleibalişti.

Un lucru îmbucurător este faptul că toți jucătorii sunt valizi, capabili de a aborda acest test important. Gălățenii mai au de partea lor avantajul terenului propriu, dar în special publicul - care în ultimele sezoane le-a fost permanent alături. Se știe cât de important este acest aport în momentele fierbinți ale jocului.

Iată și numele celor 14 jucători pentru confruntarea din această seară: Bala, Butnaru, Nikula, Lescov, Hamacher, Woch, Lopez, Talpă, Gergye, Toman, Aldea, Mihălescu, Cristudor și Karimi Javad.

Cine este adversara gălăţenilor

După primele jocuri, echipele au luat pulsul adversarelor, având mai multe informații despre partenerele de competiție. În ceea ce o privește pe CSM Arcada, adversara de miercuri este formația belgiană Maaseik. Deși era mai bine cotată decât formația gălățeană la startul grupei, înfrângerea de pe teren propriu cu LVI Praga le-a dat curaj jucătorilor noștri.

Dar echipa belgiană merită toată atenția. Datele pe care le deținem ne arată că ”multinaționala” din Belgia este o grupare valoroasă. Are o experiență extrem de bogată, clubul datând de peste șase decenii! Dispune de un lot valoros, alcătuit din jucători proveniți din opt țări: Spania, Croația, Estonia, Olanda, Ungaria, Finlanda, Cehia și, bineînțeles, Belgia.

Are în palmares 16 titluri naționale, 14 Cupe și 14 Supercupe. În ultimul sezon a încheiat pe locul al doilea în campionat, dar și pe locul 5 în CEV Cup. Mai are în portofoliu medalii de argint în CEV Cup și în Cupa Campionilor, cum era denumirea Ligii în anii ‘90.

Antrenor este italianul Fulvio Bertini, iar meciurile de acasă le dispută într-o sală de 2.700 de locuri.

Sala Sporturilor "Dunărea", pregătită pentru marele derby

Așadar, CSM Arcada - Maaseik se joacă de la ora 18:00, în Sala Sporturilor "Dunărea", arena fiind pregătită pentru susținerea favoriților. Intrarea generală va fi de 15 lei. Încă de luni seară s-a lucrat la montarea suprafeței speciale pentru disputarea meciurilor de volei, în vederea primului joc la Galați din grupele Champions League.

Cuplul de arbitri este alcătuit din Mirko Jankovici (Serbia) și grecul Vasileios Vasileadis. Al treilea oficial este gălățeanul George Grădinaru, iar observatorul provine din Turcia. Va fi prezent și sistemul Challange, obligatoriu în această fază a competiției. În al doilea meci al Grupei E, joi seară, LVI Praga - Lube Civitanova.

Citit 2000 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2023 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.