Marian Petria, calificat la ”Mondialele” din Japonia

Marian Petria, calificat la ”Mondialele” din Japonia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nouă zile au durat întrecerile Campionatului Mondial de Atletism pentru persoane cu dizabilități, o competiție amplă, cu participarea sportivilor din 48 de țări. Competiția s-a desfășurat în Thailanda, între participanți aflându-se și o delegație a țării noastre alcătuită din cinci sportivi. Prezența ”tricolorilor” s-a materializat prin 11 medalii: şapte de aur, două de argint și două de bronz. Componenții delegației noastre au fost: Tabita Vulturar, Andreea Manole, Florentina Hriscu, Mărioara Stănescu și gălățeanul Marian Petria. Antrenori: Marlena Chițu (Galați), Florin Cojoc și Adrian Tamaș.

Marian Petria, ajuns la 32 de ani, s-a aflat printre atleții veterani participanţi şi s-a numărat printre protagoniști. S-a prezentat la startul a trei probe, în care a cucerit două medalii. În proba de 200 metri, pe care a încheiat-o în 30,07 secunde, cel mai bun timp al său din acest sezon, a cucerit medalia de argint. În cursa de 100 metri s-a clasat pe locul al patrulea, dar cea mai importantă performanţă a  realizat-o în proba de 400 metri, unde cu timpul de 67,01 secunde a câştigat medalia de bronz şi a realizat baremul pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor de la Kobe (Japonia). Marian a avut un start perfect în această probă, reuşind o cursă care l-a reconfirmat ca un sportiv desăvârșit.

Marian Petria are deja cinci prezențe la turnee finale europene și mondiale, iar performanțele sale sunt realizate împreună cu prof. Marlena Chițu, cu care se pregătește de 11 ani. O nouă participare internaţională va fi în aprilie 2024, la un concurs în Maroc, în care va fi în joc realizarea baremului pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din Franța.

Citit 775 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2023 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.