Sporting și Unirea atacă locurile de play-off

Sporting și Unirea atacă locurile de play-off
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În acest weekend vor lua startul de primăvară și echipele din cel de-al treilea eșalon de fotbal

Formațiile gălățene din Liga a III-a se situează în clasamentul la zi astfel: Sporting Lieşti - locul 3, cu 26 puncte, Unirea Braniștea - locul 5, cu trei puncte mai puțin. Lupta este extrem de strânsă pentru locurile 3-4, care aduc calificarea în play-off (alături de Metalul Buzău și CSM Focșani, deja calificate, cu peste zece puncte avans), întrucât ecartul de puncte este extrem de mic.

Sporting pornește cu șanse mari

Aflați pe locul al treilea, lieștenii beneficiază și de un mic avantaj al programului meciurilor. Primul joc este mai dificil, cu CSM Focșani acasă. Dar cu un rezultat de egalitate în această confruntare, Sporting va căpăta mai multă siguranță pentru următoarele două jocuri, cu Limpeziș în deplasare și cu Brăila acasă. Însă, atenție, calificarea nu este încă decisă.

Lieștenii au avut o campanie de pregătire reușită, cu multe antrenamente, complete cu șase jocuri de verificare. Dintre acestea au câștigat cinci și au pierdut unul singur. Bilanțul a fost net favorabil, cu 21 de goluri marcate și doar 7 primite. Au fost multe căutări, iar cele 21 de goluri au avut opt realizatori: Costea a fost în față cu 7 reușite, secondat de Gherase - 5. Printre echipele învinse sunt colegele de eșalon: 2-1 la Metalul Buzău, tot 2-1 cu Aerostar Bacău, respectiv, 4-2 cu Dacia Unirea Brăila - cu care va juca și… oficial.

Stafful tehnic condus de Cătălin Savu, antrenor principal, mai este compus din secundul Cristi Brăneț și preparatorul fizic Dorin Radu.

În privința lotului, de la Liești au plecat doi jucători, Coman și Filip Dima, ambii la Ianca, dar au venit patru: Gherase, Băluță, Nacu și Petrache. Ceilalți jucători din lotul cu care vor fi atacate meciurile din această primăvară sunt: Cilighidreanu, Vădeanu, A. Brăneț - Maftei, D. Dima, Podașcă, Țopa, Iordache, Munchiu, Chiriac, Hodorogea, C. Dima, Bădilaș, Mihu, Al. Stan, Sănduc, Iacob, Crihană, Costea, Grigoraș.

Primul meci este programat sâmbătă, pe teren propriu, cu CSM Focșani (ora 15:00).

Unirea va trebui să tragă din greu

Echipa din Braniștea are o misiune mult mai dificilă pentru a ajunge în play-off. În prezent, se află la distanță de doar un punct de locul 4 (CSM Rm. Sărat), respectiv, trei față de Sporting Liești (locul 3).

"Pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivul, va trebui să încheiem victorioși în toate cele trei partide pe care le avem de disputat în sezonul regulat. În ordine, adversarele sunt: Hamangia Baia (unde a pierdut cu 2-3 în tur - n.r.), o deplasarea foarte grea la CSM Rm. Sărat, respectiv, acasă cu Viitorul Șuțești", ne-a spus managerul Vali Vrânceanu.

Echipa a avut un program complet de pregătire, cu cantonament la Vatra Dornei și cu opt meciuri de verificare în total. A fost un program cu multe variante și căutări, cu adversari redutabili, în stabilirea unui prim ”unsprezece” cât mai adecvat.

În cele opt meciuri au fost marcate 40 de goluri și primite 13. S-au remarcat ca adversare Gloria Bistrița, scor 3-0, chiar pe terenul acesteia, 2-2 cu CSM Deva (ambele lideri în seriile lor), Aerostar Bacău sau Dacia Unirea Brăila.

Că au fost multe căutări o demonstrează faptul că cele 40 de goluri au avut nu mai puțin de 15 realizatori. Iată o parte dintre aceștia: Răducan - 11 goluri, Andrei - 5, Șoptică și Docuz - câte 4, Nica - 3.

Lotul cuprinde 24 de jucători, fiind alcătuit din: Paharnicu, Butunoiu - Mihai, Enache, Voicu, Popa, D. Cireș, M. Cireș, Andrei, Murgoci, Chebac, Hilohi, Lefter, Olteanu, Nica, Postelnicu, Neagu, Șoptică, Răducan, Grădinaru, Țicămucă, Docuz. Din lot mai fac parte Manea și Vasile - accidentați momentan.

Stafful tehnic este alcătuit din Ionuț Niculcea - antrenor principal, Alexandru Iliuciuc - secund, cărora li s-a adăugat fostul ”oțelar” Mihai Barbu - antrenor cu portarii.

Citit 789 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2024 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.