Prima înfrângere pentru Oţelul după mai bine de două luni: 0-2 la Timişoara

Prima înfrângere pentru Oţelul după mai bine de două luni: 0-2 la Timişoara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Talpă pentru Oţelul * Deşi a irosit cele mai mari ocazii ale partidei, liderul Ligii I a fost depăşit în ultimul sfert de oră al deplasării de pe Bega * Campionul ratărilor, argentinianul Viglianti care în minutul 59 a trimis peste bară de la numai câţiva paşi de un gol extrem de lejer *

FC TIMIŞOARA – OŢELUL GALAŢI 2-0 (0-0)

Meci de fotbal disputat aseară în etapa a 16-a a Ligii I;

Stadionul „Dan Păltinişanu” – 8.000 spectatori;

Au marcat: Cisovsky 75’, Nikolici 78’;

Cartonaşe galbene: Alexa 9’, Sepsi 36’, Zicu 70’, Nikolici 80’, Chiacu 88’, 89’  / Ilie 72’, Costin 74’, Antal 77’, Neagu 90’;

Cartonaş roşu: Chiacu 89’;

Echipele utilizate:

TIMIŞOARA: Pantilimon – Luchin, Cisovsky, Burcă (66’ Chiacu), Sepsi – Helder, Alexa, Tameş (79’ Poparadu), Zicu – Goga, Axente (46’ Nikolici). Antrenor: Cosmin Contra.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Iorga (56’ Antal), Viglianti (73’ Pena), Ilie (77’ Ochiroşii) – Paraschiv. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Eduard Dumitrescu (Piteşti), Dorin Mudura (Oradea). Rezervă: Eduard Constantinescu (Craiova).

Doamne, ce ratări!

Ilie (15’), Paraschiv (27’) şi Viglianti (59’). Tustrei au ratat la 0-0, unul mai tare decât celălalt, fazele fiind derulate ca la antrenament. Mai întâi a tras pentru plonjonul portarului internaţionalul care miercuri seară prinsese doar 30 şi ceva de secunde în amicalul cu Italia, apoi a făcut-o veteranul din avanposturi, el şutând de la 18 metri cu vreo trei adversari care tânjeau după brăţara sa energetică.

Nici atunci n-a ieşit ce-şi doreau Dorinel şi fanii roş-alb-albaştrilor, goalkeeperul Timişoarei fiind deja un hârşit al fenomenului. Ultimul a fost şi campionul deziluziilor, argentinianul înălţând zmeul din 6 metri după o centrare perfectă a lui Antal, din dreapta.  

Joc bun, arbitraj discutabil

Oţelul chiar jucase pe măsura acţiunilor ofensive cu care şi-a speriat adversarul de pe locul 2 în clasament. Compact, cu multă alergătură şi pase rapide la firul ierbii.

Adică demonstra că n-a ajuns pe scara de incendiu în fruntea ierarhiei campionatului intern, iar bănăţenii au avut nevoie de brânciul arbitrului Haţegan pentru a echilibra jocul până la pauză: faulturi inventate în contul bănăţenilor şi o lovitură liberă indirectă din careu refuzată lui Paraschiv (38’).

Nu vorbiseră degeaba oficialii Timişoarei în zilele premergătoare partidei, totul s-a depus pe scoarţa cerebrală a purtătorului de fluier şi cartonaşe.

Ei au avut atacant!

Derbiul primelor două poziţii n-a fost însă decis de stomatologul arădean care ar fi putut dicta şi două penaltiuri după pauză: Râpă l-a agăţat în careu pe Zicu (70’), iar Antal a fost clar împiedicat în suprafaţa de pedeapsă de către Luchin (72’).

De fapt, departajarea a făcut-o atacantul muntenegrean Nikolici (nu-i Stevo Nikolici, bosniacul care a plecat în vară de la Dunăre, ci un altul, internaţional de tineret), introdus la pauză în joc.

Dacă „oţelarilor” le lipseşte omul de gol din sânul apărării adverse, ex-iugoslavul plătit de Marian Iancu a mărit viteza din ofensiva gazdelor şi a şi punctat pentru un 2-0 neaşteptat. Astfel, echipa lui Dorinel a primit o talpă serioasă la mai bine de două luni de la ultima înfrângere.

Citit 1470 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.