Primul succes în deplasare: CF Brăila – FCM Dunărea Galaţi 0-2 (0-0)

Primul succes în deplasare: CF Brăila – FCM Dunărea Galaţi 0-2 (0-0)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două puncte obţinuseră în deplasare elevii lui Viorel Tănase până la acest meci (1-1 la Tulcea şi 0-0 la Farul). Cum echipa gălăţeană pierduse câteva puncte acasă (minus cinci la „adevăr”), pentru o redresare a situaţiei din clasament avea nevoie de un rezultat bun în deplasare.

Acest lucru s-a petrecut sâmbătă, la Brăila. După un joc pe ansamblu, dunărenii s-au impus cu scorul de 2-0. În primele 45 de minute, oaspeţii s-au apărat organizat, fiind preocupaţi mai mult de defensivă. Dar nu au neglijat totalmente atacul, întreprinzând câteva incursiuni spre buturile brăilenilor. Ba chiar puteau beneficia şi de un penalti, dacă arbitrul ar fi… binevoit să aplice regulamentul.

Repriza a doua a avut o cu totul altă înfăţişare. O dată luat pulsul adversarului, elevii lui Viorel Tănase au devenit din ce în ce mai periculoşi. Desfăşurând jocul pe flancuri, a fost creată acea superioritate care poate aduce goluri. Acest lucru s-a petrecut în min. 55, când Cârjan a reluat în plasă, cu capul, balonul trimis de Pribac, din corner. Cinci minute mai târziu, Vali Munteanu a profitat de o ieşire neinspirată a goalkeeperului advers, l-a depăşit şi a marcat în poarta goală.

Au fost şi alte ocazii la poarta brăileană, irosite, din păcate de Pribac (în trei situaţii), V. Munteanu, Chelaru sau Cucu.

A arbitrat Adrian Ilyeş (Ploieşti) – asistat de Lorin Udrea (Tg. Jiu) şi Nicolae Dobrică (Rm. Vâlcea). 

Învingătorii au început meciul cu următorul „unsprezece”: Măstăcan – Cristescu, Marin, D. Florea, D. Popescu – Cioinac, Cucu, V. Munteanu, State, Pribac, Cârjan. Au mai intrat în joc: Velescu, Chelaru şi Bostan.

Iată şi o declaraţie a antrenorului Viorel Tănase: „Am obţinut o victorie muncită şi meritată după aspectul jocului. Chiar dacă am întâlnit ultima clasată, ne-am luat măsurile pentru un meci din deplasare. În prima repriză am închis foarte bine şi am întreprins câteva acţiuni pe contraatac. La una dintre acestea, Cârjan a fost faultat în careu – penalti clar după părerea noastră – dar arbitrul l-a penalizat cu galben pentru simulare!”

„Jocul nostru a câştigat mult în consistenţă în repriza a doua, când ne-am creat mai multe oportunităţi ofensive, două dintre ele reuşind să le fructificăm. Ne-am atins obiectivul – acela de a cuceri trei puncte. Acelaşi lucru vom urmări şi în ultimele două etape ale turului – cu Dinamo II, acasă (27 noiembrie) şi în deplasare, la Săgeata Năvodari”, ne-a declarat tehnicianul gălăţean.

Foto: Ilie Stan

Citit 1411 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.