Voința Cudalbi, gata de barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Voința Cudalbi, gata de barajul pentru promovarea în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Actuala ediție a Ligii a IV-a de fotbal a fost dominată de cudălbenii de la Voința, o echipă cu mare experiență, care s-a impus pentru al doilea sezon consecutiv în fața celorlalte competitoare din judeţ.

"A fost sezonul echipei Voința. O echipă cu mulți jucători experimentați, care a dominat competiția, câștigând la o diferență confortabilă în cele din urmă", a concluzionat președintele Asociației Județene de Fotbal Galaţi, Liviu Ciubotariu.

Oarecum surprinzător, echipa a debutat în acest sezon ceva mai greu. În primele trei etape, a avut două egaluri, care au ținut-o pe loc: 1-1 la Cosmești și 2-2 la Tg. Bujor. Dar odată instalată în fruntea clasamentului, s-a menținut cu brio până la fluierul final. A susținut 24 de meciuri, încheiate cu 21 de victorii, două remize și o singură înfrângere. A acumulat 65 de puncte, cu un golaveraj excelent: 93-29. Mai mult de o treime din goluri au fost opera lui Constantin Spânache (Boboc, cum e cunoscut în mediul fotbalistic gălățean). Voinţa a pierdut un singur meci, în etapa a 16-a, când a cedat pe propriul teren, 0-3 cu Bujorii Tg. Bujor! Atunci a fost singurul moment de dubiu al actualei campioane județene, care a reușit în cele din urmă să-și asigure un final liniștit de sezon, după ce s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Alegria Matca (locul 3 la final).

Aceste realizări fac din gruparea din Cudalbi una dintre cele mai bune echipe din județ în ultimii ani. În sezonul trecut, Voinţa a mers la barajul de promovare pentru Liga a III-a, dar, după 0-0 în deplasare, a pierdut acasă cu Viitorul Șutești (1-2), amânând promovarea pentru un an.

La un pas de Liga a III-a

În acest an, campioana județului Galați va întâlni CS Medgidia (județul Constanța). Primul meci va avea loc duminică, 16 iunie, pe teren propriu, iar returul este programat o săptămână mai târziu. Meciul de acasă va fi condus de o reprezentantă a sexului frumos, Mădălina Gherghe (Ilfov).

Voința are șansa ei, iar realizările din ultimele sezoane o recomandă pentru promovarea în Liga a III-a. Are și sprijinul oficialităților locale, are și un lot valoros, așa că traseul este deschis.

Antrenorul Gelu Munteanu are încredere în jucătorii săi și cu toții sunt hotărâți să beneficieze de această a doua șansă. Iată și lotul în care gălățenii își pun toată speranța: Tofan, Palade - Antofe, Andrei, Bahnaşu, Bursuc, Călin, Cârjă, Caşu, Chiciuc, Dajboc, Dragomir, Dumitru, Gâță, Manău, Moroșanu, Oniciu, Postelnicu, Stoian, Ștefan și Spânache.

Citit 2413 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2024 07:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.