„Perla“ nedescoperită a Oțelului, în formă de zile mari

„Perla“ nedescoperită a Oțelului, în formă de zile mari
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gruparea gălățeană poate să înceapă deja să se gândească la opțiunile din propria curte pentru sezonul următor, mai ales că regula Under 21 pare să fie o povară din ce în ce mai mare

Regula de jucător Under 21 permanent în teren la nivelul Superligii dă bătăi de cap echipelor care au neglijat centrele de copii și juniori în ultimii ani. La acest capitol figurează și Oțelul, care își procură jucătorii de această categorie de la Farul Constanța, sub formă de împrumut, după care îi pierde fără niciun beneficiu material.

Deși n-are echipa a doua, în care să fie rulați juniorii, Oțelul a dezvoltat o relație bună de colaborare cu Unirea Braniștea (Liga a III-a), la care a împrumutat o serie de jucători: Gabriel Ursu, Denis Bordun și Robert Olteanu. Cel din urmă a fost cedat sub aceeași formă la Braniștea și în sezonul anterior, când avea să-și facă debutul la nivel de seniori.

Din actuala ediție de campionat, Robert Olteanu a pornit cu un nivel mult mai mare de încredere - ceea ce a dus la evoluții remarcabile, concretizate în patru goluri și o pasă de gol. La bază este jucător de bandă stânga (care poate evolua și ca fundaș, dar și ca mijlocaș), dar în actualul sezon a apărut chiar și ca extremă dreapta. Născut în 2006, Olteanu este cel mai prolific jucător din categoria Under 19 de la nivelul întregii Ligi a III-a.

Tatăl lui Robert este Iulian Olteanu, antrenorul cu portarii de la Oțelul, cel care a pregătit într-o vreme și grupa de copii născuți în 2005 la gruparea gălățeană. Deși cu un an mai mic, Robert a făcut față cu brio la nivelul grupei pregătite de tatăl său, unde s-a dezvoltat cu adevărat pentru primii pași în fotbal.

Primul antrenor al lui Robert la seniori a fost Ionuț Niculcea, în sezonul anterior, la Braniștea. "Este un jucător de bună calitate, are un stâng bun și capacitate de efort. În sezonul trecut a avut debutul la seniori, i-am dat încredere, doar că am fost destul de limitat în a-l putea folosi, pentru că mai lipsea de la antrenamente din pricina orarului său de la școală. Mă bucur pentru el, pentru sezonul pe care l-a făcut până acum, iar dacă muncește în continuare cu siguranță că va putea să joace la un nivel mai mare de atât", ne-a spus Niculcea.

Se schimbă anii de Under

Din sezonul următor, se va schimba anul de naștere ca încadrare în categoria Under 21, trecându-se de la cei de 2002 la cei de 2004 sau mai mici. Astfel, este important pentru Oțelul să-și pregătească din timp terenul pentru opțiunile din anii următori, ca să nu mai ajungă la mâna celor de la Farul sau a altor cluburi cu academii mult mai bine dezvoltate la acest nivel. În afară de Maftei (împrumutat de la Farul), doar Valerio Gallo (fundaș de bandă adus în vară de la Gloria Bistrița) se mai află în lotul Oțelului ca eligibilitate de jucător U21 pentru sezonul următor.

Ursu, printre cei mai buni

În afară de Robert Olteanu, în echipa celor de la Braniștea s-a remarcat un alt jucător al Oțelului - portarul Gabriel Ursu. Acesta a fost providențial în multe momente-cheie pentru echipa sa, astfel că Unirea Braniștea a încheiat turul pe locul secund în Seria a II-a (loc de baraj pentru promovare). Ursu (22 ani) a primit în medie mai puțin de un gol pe meci, având cele mai puține goluri încasate din întreaga serie.

Un alt fotbalist cu evoluții foarte bune care a intrat în atenția echipelor de eșaloane superioare este fundașul dreapta Andrei Mihai, care este aproape de un transfer la Hermannstadt (Superligă) sau Metalul Buzău (Liga a II-a), în vară.

Citit 7708 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2024 14:03

1 comentariu

  • postat de vikingul tulin
    Joi, 31 Octombrie 2024 08:47
    81.196.174.***
    de la liga a3-a la superliga ,drumul e lung.
    1
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.