Popularitatea lui Lucian Bute naşte invidii

Popularitatea lui Lucian Bute naşte invidii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul canadian Jean Pascal contestă valoarea adversarilor de până acum ai gălăţeanului: „Bute susţine că este cel mai bun în ţara mea şi în oraşul meu, dar el nu a bătut pe nimeni”

Pugilistul canadian de origine haitiană Jean Pascal a declarat, într-un interviu pentru eastsideboxing.com, că i-ar plăcea să boxeze cu Lucian Bute, precizând că românul susţine că este cel mai bun în Montreal şi în Canada, dar nu a bătut pe nimeni. Întrebat pe cine ar alege ca adversar, în cazul în care Lucian Bute şi Carl Froch ar ajunge la categoria semigrea, Pascal a răspuns că ar vrea să boxeze cu amândoi.

"Sincer să fiu, mi-ar plăcea să boxez cu amândoi, deoarece vreau să mă lupt cu cel mai bun. Bute susţine că este cel mai bun în ţara mea şi în oraşul meu, dar el nu a bătut pe nimeni. Cum poţi să spui că eşti cel mai bun dacă nu ai confruntat pe nimeni ca să meriţi asta? Bineînţeles că mi-ar plăcea mult să boxez cu Lucian Bute, dar şi să-mi iau revanşa în faţa lui Carl Froch", a afirmat Jean Pascal, care a boxat în 2009 cu Adrian Diaconu de două ori pentru titlul mondial în versiunea WBC şi l-a învins pe român în cele două meciuri disputate la Montreal.

Nu este prima oară când Pascal îl critică pe Bute. În vară, înainte de meciul gălăţeanului cu Mendy, Pascal declarase că Bute este "fricos", că boxează doar cu adversari despre care ştie că nu-i pot pune probleme. Răspunsul lui Bute a venit la câteva zile după meciul cu Mendy: "Pascal are mai mare nevoie de un meci cu mine, decât invers. El aduce 7.000 de oameni în sală la Montreal, eu boxez cu arena plină".

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va pune centura în joc pentru a noua oară, la 5 noiembrie, în Quebec, în cadrul unei gale în care îl va avea ca adversar pe jamaicanul Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani.

Potrivit presei canadiene, posturile TVA şi TVA Sports vor difuza în zilele următoare, începând de duminică, un documentar de cinci episoade despre Bute, intitulat "Lucian Bute: omul, sportivul".

Mănuşile lui Bute, scoase la licitaţie. Banii vor ajung la clubul din Pechea

Mănuşile cu care pugilistul Lucian Bute l-a învins, la data de 9 iulie, pe francezul Jean-Paul Mendy, într-un meci contând pentru titlul mondial în versiunea IBF, vor fi scoase la licitaţie pe 1 noiembrie de către primul antrenor al boxerului român, Felix Păun şi site-ul okazii.ro. Banii strânşi în urma licitaţiei ce va începe la data de 1 noiembrie, ora 11.30, în pasajul de la Piaţa Universităţii, vor fi donaţi şcolii de box din comuna Pechea, din care este originar Bute. Licitaţia se va încheia la 14 noiembrie. Mănuşile vor fi expuse într-o vitrină, iar la eveniment, Felix Păun va veni însoţit de o parte dintre copiii pe care îi pregăteşte la Pechea.

Lucian Bute, 31 de ani, şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat în 9 iulie, la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori. Bute îşi va pune centura în joc pentru a noua oară, la 5 noiembrie, în Quebec, în cadrul unei gale în care îl va avea ca adversar pe jamaicanul Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani.

Citit 1037 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.