Britanicii nu se obosesc să ne repereze pe hartă - „Galaţi? Din Ungaria, nu?”
Foto: Foto: Sorin Pană

Britanicii nu se obosesc să ne repereze pe hartă - „Galaţi? Din Ungaria, nu?”
Fotbaliştilor „oţelari” li s-a transmis, la grămadă, să nu introducă petarde pe Stadionul "Old Trafford"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Căpitanul Oţelului a păţit-o pe propria piele în aeroportul din Manchester: în timp ce îi era verificat paşaportul, reprezentantul oraşului gazdă a încercat să fie politicos * „Ştiu, sunteţi din Ungaria”, a spus individul îmbrăcat în uniformă, spre stupefacţia gălăţeanului

Presa insulară, absentă la aeroport

Românii, cantitate neglijabilă. O auzim peste tot şi nu cred că este cazul să mai fim luaţi prin surprindere. Campioana României la fotbal a aterizat ieri la Manchester în prezenţa a doar câţiva jurnalişti români. Nici măcar un britanic dotat cu reportofon sau cameră de luat vederi n-a catadicsit a veni la aeroport! Lucrătorii locali, altfel politicoşi, ne-au demonstrat şi ei, la modul involuntar, cât de mult contăm pe harta Europei. Căpitanul Sergiu Costin era verificat la un ghişeu de paşapoarte când a fost întrebat de complezenţă: „Oţelul Galaţi? Sunteţi din Ungaria, nu-i aşa?” Fundaşul central al roş-alb-albaştrilor a zâmbit şi l-a corectat pe neştiutor: „Romania, sir, Romania!”

Pliante pentru fotbalişti: „Nu beţi pe stradă!”

Outsiderii Grupei C din Liga Campionilor au avut parte de un alt moment penibil în aşteptarea bagajelor aduse de la cala avionului. Cu toate că era clar cine este jucător şi cine simplu suporter al echipei, angajaţii aeroportului din Manchester le-au împărţit tuturor pliante redactate într-o limbă română de Canalul Mânecii în care scria „Bun venit”, iar dedesubt era înşiruită o listă de interdicţii. „Nu aveţi voie să consumaţi alcool pe stradă, să fumaţi, nu aveţi voie să intraţi cu petarde la meci!”, iată câteva dintre sfaturile pe care le-au primit Paraschiv, Neagu şi ceilalţi sportivi echipaţi distinct, în costumele de prezentare. Unii dintre elevii lui Dorinel s-au distrat pe seama frazelor din manifeste, alţii - cazul lui Sălăgeanu - le-au mototolit iritaţi.

Citit 1129 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.