Britanicii nu se obosesc să ne repereze pe hartă - „Galaţi? Din Ungaria, nu?”
Foto: Foto: Sorin Pană

Britanicii nu se obosesc să ne repereze pe hartă - „Galaţi? Din Ungaria, nu?”
Fotbaliştilor „oţelari” li s-a transmis, la grămadă, să nu introducă petarde pe Stadionul "Old Trafford"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Căpitanul Oţelului a păţit-o pe propria piele în aeroportul din Manchester: în timp ce îi era verificat paşaportul, reprezentantul oraşului gazdă a încercat să fie politicos * „Ştiu, sunteţi din Ungaria”, a spus individul îmbrăcat în uniformă, spre stupefacţia gălăţeanului

Presa insulară, absentă la aeroport

Românii, cantitate neglijabilă. O auzim peste tot şi nu cred că este cazul să mai fim luaţi prin surprindere. Campioana României la fotbal a aterizat ieri la Manchester în prezenţa a doar câţiva jurnalişti români. Nici măcar un britanic dotat cu reportofon sau cameră de luat vederi n-a catadicsit a veni la aeroport! Lucrătorii locali, altfel politicoşi, ne-au demonstrat şi ei, la modul involuntar, cât de mult contăm pe harta Europei. Căpitanul Sergiu Costin era verificat la un ghişeu de paşapoarte când a fost întrebat de complezenţă: „Oţelul Galaţi? Sunteţi din Ungaria, nu-i aşa?” Fundaşul central al roş-alb-albaştrilor a zâmbit şi l-a corectat pe neştiutor: „Romania, sir, Romania!”

Pliante pentru fotbalişti: „Nu beţi pe stradă!”

Outsiderii Grupei C din Liga Campionilor au avut parte de un alt moment penibil în aşteptarea bagajelor aduse de la cala avionului. Cu toate că era clar cine este jucător şi cine simplu suporter al echipei, angajaţii aeroportului din Manchester le-au împărţit tuturor pliante redactate într-o limbă română de Canalul Mânecii în care scria „Bun venit”, iar dedesubt era înşiruită o listă de interdicţii. „Nu aveţi voie să consumaţi alcool pe stradă, să fumaţi, nu aveţi voie să intraţi cu petarde la meci!”, iată câteva dintre sfaturile pe care le-au primit Paraschiv, Neagu şi ceilalţi sportivi echipaţi distinct, în costumele de prezentare. Unii dintre elevii lui Dorinel s-au distrat pe seama frazelor din manifeste, alţii - cazul lui Sălăgeanu - le-au mototolit iritaţi.

Citit 1093 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 20:21

5 comentarii

 • postat de Cristian
  Miercuri, 02 Noiembrie 2011 19:41
  De parca Galatiul e asa important si maret in tara asta. Nu suntem noi bagati in seamna la Capitala, apoi in afara! Si oricum britanicii si alte popoare nu-si cunosc orasele si tinuturile lor in intregime, voi aveti pretentia sa vi le stie pe ale voastre. Nu cred ca daca vine unu din vreun oras din penisula scandinava(oras care nu e capitala,logic) stii automat si tara. Ca tu stii orasele majore din UK si FR,este egal cu zero!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 02 Noiembrie 2011 19:05
  Macar si pt. faptul ca m-a jignit, confundandu-ma cu ungurii, le-as trage una "peste bot" sa ma tina minte toata viata ! As" muri" cu ei de gat !HAI BAIETI CA SE POATE ! FORTA OTELUL GALATI, DIN ROMANIA !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gigaflops
  Miercuri, 02 Noiembrie 2011 07:45
  Costin a procedat corect. A raspuns civilizat, nu a coborat la nivelul de mitocanie al britanicului. Raspunsul complet trebuie dat pe teren in aceasta seara. O victorie a Otelului ar putea duce la scoaterea lui Manchester din Liga campionilor si la fixarea Otelui in memoria lor. Atunci vor injura corect pe Otelul din Romania sau, pur si simplu, pe Romania. In mod sigur, nu vor injura Ungaria. HAI, OTELUL!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Valeriu
  Miercuri, 02 Noiembrie 2011 06:32
  "Căpitanul Sergiu Costin era verificat la un ghişeu de paşapoarte când a fost întrebat de complezenţă: „Oţelul Galaţi? Sunteţi din Ungaria, nu-i aşa?” Fundaşul central al roş-alb-albaştrilor a zâmbit şi l-a corectat pe neştiutor: „Romania, sir, Romania!”

  Sergiu Costin e un finut de aia a raspuns asa...in mod normal trebuia raspuns:Do not know to read?Or just look at pictures?
  Succes baieti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Miercuri, 02 Noiembrie 2011 05:46
  Nu-i de mirare ca britanicii habar nu au de Romania .A ştiut ce să facă Wiston Churcill ca să-i determine să nu ştie ,atunci când ,pe un şerveţel de masa, a decis ca regatul roman să intre sub dominaţia bolşevica. Putem să ne dăm şi sufletul din noi ,pentru occidentali tot neica nimeni de după cortina de fier ramănem. Bine că ne injosim şi ne adresăm cu "sir" unui neica incult ,scotocitor prin bagaje.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.