Ieși la pensie? Bravo, caută-ți de muncă!

Ieși la pensie? Bravo, caută-ți de muncă!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Politica externă a României este excepțională: dacă n-am reușit mare lucru în afacerea Schengen, măcar s-a pus mâna pe Ionel Arsene. Era al nostru, discuția e limpede, dar se ascunsese prin mulțimea de oameni de rând din Italia. Ieri, nemțeanul de cinste li s-a predat autorităților peninsulare și va fi adus... De fapt, iertare, nu e obligatoriu ca Giovanni de Neamț să fie transportat în țara Mioriței pentru cei aproape șapte ani de închisoare primiți cu dedicație. Apropo, numai în pielea unui baron să nu transpiri - fruntaș la tine în Moldova și neica-nimeni printre frații întru latinitate?

* Germania, leagănul stabilității, e paralizată de o grevă de proporții. Sindicaliștii cer mărirea salariilor cu cel puțin 500 de euro pe lună. E a doua țară cu dare de mână, după Franța, care își rezolvă problemele în stradă. La noi, așa cum scriam și altă dată, se iese în afara domiciliului doar pentru idealuri mărețe, nu ca să mai curgă niște lei la salariu. Aici e cu și despre justiție, nu ca la amărâții de occidentali.

* Mă întreba o vecină zilele trecute dacă și românii ar avea ceva de comentat în eventualitatea în care vârsta de pensionare va fi ridicată la 70 de ani, așa cum se tot speculează. N-am ridicat din umeri, i-am zis că nu e cazul, că nu are motive să se teamă. Românul e obișnuit cu acest stil - după ce iese la pensie, din cauza micimii retribuției, își caută un loc de muncă.

* O femeie din Coreea de Sud a obținut permisul de conducere abia la a 960-a încercare, iar toate aceste eșecuri repetate au făcut-o să scoată din buzunar circa 12.500 de euro. E doar o altă informație, e pură întâmplare că sosește de pe alte meridiane. De fapt, nu aveți impresia că asemenea persoane sunt deja active în traficul din Galați? Atât femei, cât și bărbați, ca să nu se simtă lezate cine-știe-ce organizații care decupează frunze la câini.

* Naționala de fotbal a României a jucat în weekend cu Andorra, iar diseară se va lua în bețe cu Belarus. Sau Bielorusia, cum susțin unii pe la televizor că s-ar zice. Dacă o să am altceva mai bun de făcut, n-o să stau pe gânduri: nici pe talk-show-uri n-o să mă las fiert la foc mic.

Citit 2101 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2023 15:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.